Archives

Uitgetest: iBeacons

Een Beacon zendt een geïdentificeerd signaal uit wat smartphones op kunnen vangen. Hierdoor wordt plaatsbepaling binnen gebouwen mogelijk. IJsfontein vroeg 3 studenten om deze techniek uit te testen.

Slimme stad

Zou het soms niet fijn zijn als je omgeving iets meer met je meedenkt en op een integere manier inspeelt op je behoeften? Ik denk van wel. Bij IJsfontein hebben we veel kennis op het gebied van ruimtelijke installaties en game- en ervaringsontwerp. Hoe kunnen we dit inzetten om de stad nog slimmer te maken?

VVN applicatie wint Award in Berlijn

De app die wij hebben ontwikkeld voor Veilig Verkeer Nederland (VVN) heeft afgelopen vrijdag in Berlijn een digital communications award gewonnen. De app is bedoeld om basisschoolleerlingen te stimuleren meer te oefenen voor het Praktisch Verkeerexamen van VVN.

Kinderen leren programmeren

IJsfontein doet mee aan de EU codeweek en organiseert 2 workshops programmeren voor kinderen van 9 tot 14 jaar. In deze workshops spelen ze het spel 'codebot' en leren ze de basis van programmeren.

De nieuwe verslaving heet leren

Afgelopen zaterdag 6 september verscheen in het Financieel Dagblad een artikel van de hand van Evert Hoogendoorn: de nieuwe verslaving heet leren. Evert is strateeg en gamedesigner bij IJsfontein en geeft daarnaast les op de HKU. Het artikel is onderdeel van een drieluik over beroepsonderwijs.

De kracht van serious games

‘Serious games’ (computerspelletjes waar je iets van leert) zijn al jaren bezig aan een stevige opmars. Bob Steenhuis en Robert Visscher schreven een artikel over de kracht van serious games en geven veel goede voorbeelden. Ze interviewden onder andere Hans Luyckx en Jan Willem Huisman van IJsfontein.

Een beleving ontwerpen

Veel van onze projecten draaien om beleving, iemand iets laten ervaren door de ogen van een ander. Maar hoe doe je dat? Hoe zorg je dat de beleving een ervaring is die je ‘in je buik’ voelt en niet alleen in je hoofd? Graag delen we onze belangrijkste inzichten.