IJsfontein Homepage

Adres en contact 

Marineterrein
Kattenburgerstraat 5, Pand 024
1018 JA Amsterdam
t: +31 20 33 00 111
m: info@ijsfontein.nl

Route

Wij zijn gevestigd op het voormalig Marineterrein. Dit is een groot terrein zonder straatnamen. IJsfontein vinden is dus een uitdaging.

Maar we gaan je helpen!

Het Marineterrein is op twee manieren bereikbaar. Via de hoofdingang aan de Kattenburgerstaat (als je met de auto bent is dit de enige optie). Of via de zwarte fietsbrug aan de Dijksgracht.

Via Dijksgracht (OV)

Vanaf Amsterdam CS is het ongeveer 15 minuten lopen of 5 minuten fietsen. Loop via de voorkant (stad kant) het CS uit en ga naar links. Vanaf daar loop/fiets je alsmaar rechtdoor. Je volgt de Oosterdokskade langs de bibliotheek. Het water is aan de rechterkant.

Na de bibliotheek buigt de weg naar links onder het spoor door. Dat doe je niet. Je blijft aan deze kant van het spoor en steekt rechts de zilverkleurige fietsbrug over. LET OP: een stukje daarvoor kom je ook een zilverkleurige brug tegen richting Nemo. Die is het niet!

Over de brug loop je rechtdoor op de Dijksgracht. Aan je rechterhand zie je 2 café/ restaurants (Hanneke’s boom en Medamatic). Links is het spoor. Na Mediamatic ga je rechtsaf en steek je de zwarte fietsbrug over.

Gelukt! Je bent op het Marineterrein

IJsfontein is gevestigd in het bakstenen gebouw meteen aan de rechterkant. We delen het pand met restaurant de Scheepskameel. Wij zijn gevestigd in het achterste deel. Onze ingang is aan de waterkant.

Ik snap er niks van

Dat kan. Gelukkig hebben we er ook een filmpje van gemaakt.

Via Kattenburgerstraat (Auto)

De ingang van het Marineterrein is op Kattenburgerstraat 7. Bij de blauwe deur. Vanaf daar rij je rechtdoor tot het hek. Daar ga je naar links. Vervolgens rij je om de parkeerplaats heen, terwijl je het water aan je linkerhand houdt. Blijf deze weg volgen tot je een bakstenen gebouw ziet. You’ve made it!

De ingang van IJsfontein is aan de waterkant aan de linkerkant van het gebouw.

Liever een filmpje?

Geen probleem.

Hoe zit het met parkeren?

We hebben 5 parkeerplekken naast ons pand beschikbaar. Die kun je gratis reserveren bij onze officemanager, bel 020-3300111. Mocht het heel druk zijn, dan is het handig om te parkeren aan de Kattenburgerstraat (betaald) en vanaf daar te lopen. Reken op 10 minuten extra reistijd.

Je kunt ook parkeren in de Piet Hein garage aan de andere kant van het spoor. Vanaf daar loop je naar rechts en loop je langs de kade. Loop voorbij het Delirium café en ga linksaf onder de weg en het spoor door. Blijf rechtdoor lopen tot je niet verder kan. Je bent dan op de Dijksgracht. Ga naar links. Aan je rechterhand zie je 2 café/ restaurants (Hanneke’s boom en Medamatic). Links is het spoor. Na Mediamatic ga je rechtsaf en steek je de zwarte fietsbrug over.

Gelukt! Je bent op het Marineterrein

IJsfontein is gevestigd in het bakstenen gebouw meteen aan de rechterkant. We delen het pand met restaurant de Scheepskameel. Wij zijn gevestigd in het achterste deel. Onze ingang is aan de waterkant.

Eh, heb je hier toevallig ook een filmpje van?

Ja natuurlijk!

Succes. Je kan het.

 

 

kaartje-marineterein