IJsfontein Homepage

Adres en contact

Marineterrein Amsterdam
Kattenburgerstraat 5, Pand 024
1018 JA Amsterdam
t: +31 20 33 00 111
m: info@ijsfontein.nl

Route

Wij zijn gevestigd op het Marineterrein. Dit is een groot terrein zonder straatnamen. IJsfontein vinden is dus een kleine uitdaging.

Maar we gaan je helpen!

Het Marineterrein is op twee manieren bereikbaar. Via de hoofdingang aan de Kattenburgerstaat of via de zwarte fietsbrug aan de Dijksgracht.

Via Dijksgracht (lopen of fietsen vanaf Centraal Station)

Vanaf Amsterdam CS is het ongeveer 20 minuten lopen of 7 minuten fietsen. Loop via de achterkant (IJ kant) het CS uit en ga naar rechts. Vanaf daar loop/fiets je rechtdoor op de Piet Heinkade tot je links het Mövenpick Hotel ziet. Daar kan je via het voetgangers pad naar beneden. Beneden ga je linksaf langs het water en het Delirium café en weer linksaf onder de weg en het spoor door. Ga rechtdoor tot je niet verder kan. Je bent dan op de Dijksgracht. Ga naar links. Aan je rechterhand zie je 2 restaurants (Hanneke’s boom en Mediamatic). Links is het spoor. Na Mediamatic ga je rechtsaf en steek je de zwarte fietsbrug over.

Gelukt! Je bent op het Marineterrein

IJsfontein is gevestigd in het bakstenen gebouw meteen aan de rechterkant. We delen het pand met restaurant de Scheepskameel. Wij zijn gevestigd in het achterste deel. Onze ingang is aan de waterkant.

Ik snap er niks van

Dat kan. Gelukkig hebben we er ook een plaatje én een filmpje van.

Via Kattenburgerstraat

De ingang van het Marineterrein is op Kattenburgerstraat 7. Bij de blauwe deur. Vanaf daar loop je rechtdoor langs Homeland en het water. Sla linksaf. Hou het water aan je linkerhand houdt en blijf de weg volgen tot je een bakstenen gebouw ziet. You’ve made it!

De ingang van IJsfontein is aan de waterkant aan de linkerkant van het gebouw.

Liever een filmpje?

Geen probleem.

Kan ik alsnog met de auto komen?

Zeker, maar we hebben helaas geen parkeerplekken voor de deur.  Je kunt parkeren aan de Kattenburgerstraat (betaald) en vanaf daar lopen (zie routebeschrijving hierboven) Reken op 10 minuten extra reistijd.

Je kunt ook parkeren in de Piet Hein garage aan de andere kant van het spoor. Vanaf daar loop je naar rechts en loop je langs de kade. Loop voorbij het Delirium café en ga linksaf onder de weg en het spoor door. Blijf rechtdoor lopen tot je niet verder kan. Je bent dan op de Dijksgracht. Ga naar links. Aan je rechterhand zie je 2 restaurants (Hanneke’s boom en Mediamatic). Links is het spoor. Na Mediamatic ga je rechtsaf en steek je de zwarte fietsbrug over.

IJsfontein is gevestigd in het bakstenen gebouw meteen aan de rechterkant. We delen het pand met restaurant de Scheepskameel. Wij zijn gevestigd in het achterste deel. Onze ingang is aan de waterkant.

Uiteraard hebben we hier ook een superhandig filmpje voor

Succes. Je kan het.