IJsfontein Homepage

Adres en contact 

Marineterrein Amsterdam
Kattenburgerstraat 5, Pand 024
1018 JA Amsterdam
t: +31 20 33 00 111
m: info@ijsfontein.nl

Let op:
Vanaf 9 januari 2018 is de verkeerssituatie gewijzigd waardoor de loop- en fietsroute vanaf Amsterdam Centraal (Dijksgracht) verandert. Dit heeft geen impact op de route voor auto’s (Kattenburgerstraat). Zie hieronder voor de juiste routebeschrijving.
(Die van ons is sneller dan die van Google)

Route

Wij zijn gevestigd op het voormalig Marineterrein. Dit is een groot terrein zonder straatnamen. IJsfontein vinden is dus een uitdaging.

Maar we gaan je helpen!

Het Marineterrein is op twee manieren bereikbaar. Via de hoofdingang aan de Kattenburgerstaat (als je met de auto bent is dit de enige optie). Of via de zwarte fietsbrug aan de Dijksgracht.

Via Dijksgracht (Lopen of Fietsen vanaf Centraal Station)

Vanaf Amsterdam CS is het ongeveer 20 minuten lopen of 7 minuten fietsen. Loop via de achterkant (IJ kant) het CS uit en ga naar rechts. Vanaf daar loop/fiets je rechtdoor op de Piet Heinkade tot je links het Mövenpick Hotel ziet. Daar kan je via het voetgangers pad naar beneden. Beneden ga je linksaf langs het water en het Delirium café en weer linksaf onder de weg en het spoor door. Ga rechtdoor tot je niet verder kan. Je bent dan op de Dijksgracht. Ga naar links. Aan je rechterhand zie je 2 restaurants (Hanneke’s boom en Medamatic). Links is het spoor. Na Mediamatic ga je rechtsaf en steek je de zwarte fietsbrug over.

Gelukt! Je bent op het Marineterrein

IJsfontein is gevestigd in het bakstenen gebouw meteen aan de rechterkant. We delen het pand met restaurant de Scheepskameel. Wij zijn gevestigd in het achterste deel. Onze ingang is aan de waterkant.

Ik snap er niks van

Dat kan. Gelukkig hebben we er ook een plaatje én een filmpje van.

Route naar IJsfontein

Via Kattenburgerstraat (Auto)

Kom je met de auto? Laat het ons van te voren weten.
De ingang van het Marineterrein is op Kattenburgerstraat 7. Bij de blauwe deur. Vanaf daar rij je rechtdoor langs Homeland en het water. Sla linksaf. Je komt een paaltje tegen. Druk op de knop ‘Portier Marineterrein’ en geef je naam door, ze laten je naar binnen. Vervolgens rij je om de parkeerplaats heen, terwijl je het water aan je linkerhand houdt. Blijf deze weg volgen tot je een bakstenen gebouw ziet. You’ve made it!

De ingang van IJsfontein is aan de waterkant aan de linkerkant van het gebouw.

Liever een filmpje?

Geen probleem.

Hoe zit het met parkeren?

We hebben 5 parkeerplekken naast ons pand beschikbaar. Die kun je gratis reserveren bij onze officemanager, bel 020-3300111. Mocht het heel druk zijn, dan is het handig om te parkeren aan de Kattenburgerstraat (betaald) en vanaf daar te lopen. Reken op 10 minuten extra reistijd.

Je kunt ook parkeren in de Piet Hein garage aan de andere kant van het spoor. Vanaf daar loop je naar rechts en loop je langs de kade. Loop voorbij het Delirium café en ga linksaf onder de weg en het spoor door. Blijf rechtdoor lopen tot je niet verder kan. Je bent dan op de Dijksgracht. Ga naar links. Aan je rechterhand zie je 2 restaurants (Hanneke’s boom en Medamatic). Links is het spoor. Na Mediamatic ga je rechtsaf en steek je de zwarte fietsbrug over.

Gelukt! Je bent op het Marineterrein

IJsfontein is gevestigd in het bakstenen gebouw meteen aan de rechterkant. We delen het pand met restaurant de Scheepskameel. Wij zijn gevestigd in het achterste deel. Onze ingang is aan de waterkant.

We hebben hier ook een superhandig filmpje voor

Succes. Je kan het.