IJsfontein Homepage

12 april 2023

Stel je voor… Je werkt in een bedrijf dat snel groeit. Dagelijks zie je nieuwe gezichten bij het koffiezetapparaat. Tenminste, dat denk je. Zijn ze wel nieuw? Of ben jij nieuwer? Je hebt geen idee. Had je je nou al voorgesteld?

Misschien herken je het van vroeger: als kind maakte je vrienden tijdens het spelen. Zonder elkaars naam te kennen, speelden jullie tot de zon onderging. Ook bij volwassenen leidt spelen tot verbinding, betere communicatie en samenwerking.

Al doende leren mensen elkaar razendsnel kennen.

Dit is de basis van Scifflebox: een spelbox speciaal om mensen met elkaar te verbinden. De box bestaat uit vier kaartjes-scanners en een (digitaal) spelbord. Rennend doe je opdrachten met je team en scan je de juiste kaart. Welk team werkt het best samen en gaat er met de high score vandoor? 

De essentie van Scifflebox: de vorm staat vast, de inhoud bepaal jij. Met Scifflebox maak je totaal verschillende spellen met altijd deze ingrediënten: beweging, samenwerking en competitie.

Scifflebox verbindt mensen.

ABN AMRO ziet de energietransitie als een van de grote uitdagingen de komende jaren. Maar hoe laat je werknemers en klanten de complexiteit hiervan ervaren? Met de Scifflebox! Spelers ontdekken dat samenwerking key is voor een duurzame transitie. Ze ervaren dat zij elkaar nodig hebben om hun doelen te bereiken.

Bij CEVA Logistics laat Scifflebox medewerkers de kernwaarden van het bedrijf ervaren. Samen moeten ze zoveel mogelijk pakketjes bezorgen en kilometers maken binnen een bepaalde tijd. Het spel opent het gesprek: aan de hand van CEVA’s kernwaarden reflecteren zij op hun proces en om te zien hoe het nog beter kan. Zo verbindt Scifflebox hen met het bedrijf én met elkaar.

Tijdens de kennismakingsdagen van NS Retail in Utrecht verbindt Scifflebox honderden nieuwe medewerkers. Het doel: teamspirit kweken. Mensen rennen het NS Trefpunt door om zo snel mogelijk opdrachten te doen. Zoals: ontcijfer een rebus over koffie, en reken zo snel mogelijk uit hoeveel wisselgeld je terug moet geven aan de klant. Samen passen mensen hun kennis toe in een race tegen de klok. Na amper een uur staan de teams als een huis.

Samenwerken en met elkaar de strijd aangaan creëert een sterke teamspirit: er wordt gerend en gelachen, gejuicht en gebaald.

Waardoor de bedrijfscultuur nóg gezonder wordt. De interne communicatie nóg sterker. En niemand meer weg is te slaan bij het koffiezetapparaat.

Scifflebox verbindt mensen in no time.

Nieuwsgierig geworden naar wat Scifflebox voor jouw organisatie kan betekenen? Saskia Kuin vertelt je er graag meer over.