Archives

Serious games in de zorg

Serious games en e-learning tools zijn zeer effectief om mensen bewust te laten worden van hun gedrag en de gevolgen daarvan. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze middelen steeds vaker worden toegepast in de zorg. Er wordt gebruik gemaakt van universele drijfveren als competitie, verzamelen, sociaal contact, status, privileges en exclusiviteit. Het enthousiasme over de toepassingen van serious gaming in de zorg lijkt alleen maar toe te nemen.

ABC in de magische cirkel

Hoewel agressie in een werksituatie bijna altijd verwerpelijk is, is agressie tegen hulpverleners misschien wel het meest schrijnend en onverwacht. Je probeert iemand immers te helpen. Toch gebeurt het helaas steeds vaker. Wat doe je dan. Terugslaan? Een grote bek opzetten? Ik denk dat iedereen aanvoelt aan dat dit de situatie er waarschijnlijk niet beter op maakt. Maar wat wel? En lukt het je om je eigen primaire reactie te onderdrukken op een moment dat je zelf ook onder stress staat?

‘Touch Van Gogh’ app gelanceerd

Het Van Gogh Museum lanceert vandaag de app Touch Van Gogh waarmee tot in detail schilderijen van Vincent van Gogh (1853-1890) bekeken kunnen worden. Voorafgaand aan de recente heropening van het vernieuwde Van Gogh Museum is grondig onderzoek gedaan naar de totstandkoming van Van Gogh’s oeuvre. Het museum wilde de uitkomsten van dit technisch onderzoek toegankelijk maken in een publieksvriendelijke app. IJsfontein kreeg de opdracht en het eindresultaat is vanaf vandaag te downloaden.