IJsfontein Homepage

Opdrachtgever: WE Fashion

WE Fashion wil nieuwe medewerkers op een leuke, gamified en leerzame manier onderdeel maken van het bedrijf. Geen serie powerpoint presentaties, geen éénrichtingsverkeer en vooral veel zelf doen. Aan IJsfontein de taak om deze dag samen met WE te ontwerpen.

We hebben een volledige onboarding dag ontworpen, geïnspireerd op mode, stores, en natuurlijk de waarden van WE Fashion. De dag bestaat uit maar liefst 9 analoge games, die maandelijks worden gespeeld op het hoofdkantoor.

Onze grootste uitdaging was de schaalbaarheid. Aan de onboarding dag doen steeds maandelijks verschillende aantallen nieuwe medewerkers mee. De spellen moeten dus uitstekend geschikt zijn voor een variabel aantal spelers.

De dag is zo ontworpen dat er maar één begeleider nodig is. Spelers kunnen de games, en het doorwisselen naar andere games, zo goed als zelfstandig doen. Zo is er minder tijd nodig voor het faciliteren, en meer tijd voor inhoudelijk contact tussen oude- en nieuwe medewerkers. Zoals een welkomstwoord van iemand van het management team, een uitgebreide recap en een borrel.

Positieve reacties

Veerle Visser (Manager Learning & Development)

“This week WE launched the first totally gamified Onboarding Day. Through 9 original games, our new colleagues learned everything about our customers, history, collections and teams (and much more!) Besides memorizing almost everything because of the gaming effect, they felt welcomed, proud and CONNECTED! Thank you IJsfontein for your creativity!”

Nieuwe Medewerkers WE Fashion

“goede afwisseling actief en rust”
“leerzaam vanwege de vorm: onopgemerkt onthoud je heel veel van de inhoud van de games”
“We worden geprikkeld echt aan de slag te gaan en dingen te ontdekken”

Wat kunnen we voor jou doen?

Heb jij ook een mooie uitdaging voor ons? IJsfontein heeft ruime ervaring met projecten voor onboarding, training en ontwikkeling. Bel ons voor meer informatie of een afspraak: 020 33 00 111 of stuur ons een mail op info@ijsfontein.nl of doe inspiratie op tijdens de workshop “Playful Onboarden” op donderdag 19 maart bij ons op locatie.