IJsfontein Homepage

Opdrachtgever: Rutgers i.s.m. SOA-AIDS Nederland

IJsfontein verzorgde in opdracht van Soa AIDS Nederland en Rutgers Nisso het concept en de ontwikkeling van de online serious game Can You Fix It.

Awards:

In het kort

Jongeren tussen de 12 en 18 jaar krijgen vaak te maken met grensoverschrijdend seksueel gedrag. ‘Can You Fix It?’ is een online serious game die ze leert op tijd ‘nee’ zeggen.

Hoe het werkt

Jongeren bekijken filmpjes van situaties die uit de hand dreigen te lopen. Van tevoren hebben ze gekozen voor het perspectief van het meisje of de jongen. Je hoort de gedachten van de hoofdpersoon en als jongeren vinden dat hun grens is bereikt, klikken ze op de Fix-It knop. Zo beïnvloeden ze de afloop van het filmpje. Een ‘Lovecoach’ helpt met adviezen en tips.

Verschillende perspectieven

Situaties blijken vaak uit de hand te lopen door miscommunicatie of doordat jongeren dingen niet durven te zeggen of vragen. Door hetzelfde filmpje vanuit een ander perspectief te bekijken, wordt dat ineens heel duidelijk.

Resultaten

Sinds de lancering in november 2010  zijn 180.000 unieke bezoekers gemiddeld 8,5 minuut met de interactieve filmpjes bezig geweest. Opvallend is dat meer dan 95%  van de jongeren de filmpjes vanuit beide perspectieven hebben bekeken.

‘Can You Fix It?’ als Onderdeel van een campagne

De game is onderdeel van de campagne ‘Maak seks lekker duidelijk’, die verspreid is via social media, banners, outdoor uitingen en op scholen.

Goed onderbouwd

Can You Fix It?’, het online spel over liefde, seks en relaties, heeft van het nationale Centrum Gezond Leven de erkenning ‘goed onderbouwd’ gekregen. De erkenning bevestigt dat dit e-learning-instrument is ontwikkeld op basis van effectieve modellen voor gedragsverandering bij jongeren.

Can YOU fix it?

Speel het spel hier.

Verder lezen?

Lees meer in het blog

Contact

Wat kunnen we voor jouw organisatie betekenen? Stuur ons een mail of bel ons op 020 33 00 111.