IJsfontein Homepage

18 maart 2017

door Marieke Roël

 

Ik deed mijn hipste groene broek aan en föhnde mijn haren. Ruim op tijd stapte ik op de fiets. Rustig aan: ik wilde geen zweetsnor.

Onderweg bedacht ik nog een paar leuke, slimme grappen. Voor de zekerheid had ik een colbertje aangedaan.

Want hee, ik ging op gesprek bij IJsfontein.

Mijn gesprekspartner droeg cowboylaarzen en een vaal t-shirt met een gaatje. Of ik wel besefte dat ik ging werken met de beste en slimste programmeurs, vormgevers en projectmanagers uit het land? Dominante, creatieve mensen, met een mening? Mijn CV deed er niet zo veel toe, het ging om mijn attitude. Was ik een IJsfonteiner?

Ik blufte me er door heen en twee gesprekken later werd ik het.

Nu ben ik het.

Ik werk er al drie jaar. Yeah.

Maar is dat alleen maar leuk dan?

Nee, natuurlijk niet.

1. Om te beginnen word je niet rijk
En we hebben ook niet hele goede arbeidsvoorwaarden. Prima, hoor. Marktconform. Maar niks bijzonders.

2. Je moet zelf zwemmen

Iedereen die bij IJsfontein gaat werken wordt in het diepe gegooid. Lekker warm water, maar zwemmen zul je. In een zwembad zonder trappetje.

Voor zwemmers die veel bevestiging nodig hebben is dat zwaar. Ze zoeken te lang naar iemand die ze aan de kant trekt. Ain’t gonna happen.

3. Je moet hard werken

Bovendien betalen we overwerk niet uit. Oké, een extra dagje vrij doen we nooit moeilijk over, maar that’s it. Bij IJsfontein geloven we namelijk in intrinsieke motivatie. We willen mooie dingen maken. Dat kost tijd.

4. Je krijgt weinig feedback
We kunnen slecht kritiek en complimenten geven. Bedenk dus: je bent al aan het zwemmen in dat enorme zwembad zonder trappetje en dan is er ook nog eens niemand die je vertelt of je de juiste kant op zwemt. We proberen het wel, maar het mislukt meestal. Liefdevolle verwaarlozing noemen we het.

5. Het is een rommel
In ons kantoor staan houten tafels, glazen tafels, witte tafels met stalen poten en planken met schragen. Op die tafels liggen stekkerdozen, heel veel snoeren, post-its, avatar poppetjes en een verdwaalde drone. Daar moet je tegen kunnen.

Eh, zijn er ook nog redenen om wél bij IJsfontein te werken?

Ja natuurlijk. Genoeg. Ik noem er vijf:

1. Je werkt aan toffe projecten

De tofste van het land. Je mag bijvoorbeeld de Canon van Nederland vertalen naar spellen en interactieve installaties. Of een container bouwen waarin het voelt alsof je dement bent. Of een app maken van klei. Ja echt. Kijk maar.

Je ontwikkelt een two-player game waarin je als hacker bedrijven infiltreert. Of je brengt voor museum Boijmans van Beuningen met 50 beamers en Raspberyy Pi’s het verhaal van kunstenaar Richard Serra in beeld. Elk project is anders en vraagt om nieuwe oplossingen. Je leert hier ontzettend veel en je kunt je heel breed ontwikkelen.

Bovendien, wat je ook maakt, bij IJsfontein werk je altijd met complexe en maatschappelijk relevante inhoud. Inhoud die jij mag vertalen naar award winnende digitale media.

2. Je krijgt autonomie
Echte autonomie. Natuurlijk zijn er kaders, je werkt immers aan opdrachten voor klanten. Maar binnen die kaders geef je je eigen functie vorm. Dat hoort bij dat zwemmen.

Jouw visie wordt gewaardeerd. Je nieuwsgierigheid ook. Collega Joram bouwde kort geleden nog een V-Plotter. Gewoon omdat hij daar zin in had. Daar houden we van. Bij IJsfontein mag je experimenteren, fouten maken en weer opnieuw beginnen.

3. We hebben een Pingpongtafel

Ik geef toe: heel véél creatieve bureaus hebben een pingpong tafel. Maar what the heck. Pingpongen is leuk. En de tafel wordt echt gebruikt. Dagelijks.  We hebben ook lekkere koffie, verse jus, fruit, een lekkere lunch, een prachtige locatie in hartje Amsterdam, elke week een royale borrel en  personeelsfeestjes op het strand. Bovendien krijgt iedere medewerker jaarlijks een inspiratiebudget. Om vrij te besteden.

4. Leuke collega’s
IJsfonteiners zijn niet alleen leuk, maar ook slim, erg lief en origineel. Je kunt veel van ze leren en het is fijn om met ze te werken. Zij helpen je op weg en zorgen dat het water waar je in zwemt lekker warm is.

En dan de laatste, misschien wel belangrijkste, reden om bij IJsfontein te solliciteren:

5. Je hoeft geen sollicitatiebrief te schrijven

Die lezen we toch niet. Je bent wat je maakt. Dat snappen wij heel goed. Het láátste waar jij op zit te wachten is een brief schrijven. Laat ons gewoon zien waarom je goed bent en wat je kan.

En?

Wil je bij ons werken?

Yeah.

Bekijk onze vacatures.