IJsfontein Homepage

Opdrachtgever: Landal Greenparks

De grote kindervriend van Landal GreenParks, Bollo de Beer, heeft nu zijn eigen app. Kinderen kunnen nu niet alleen tijdens hun vakantie, maar ook thuis met Bollo spelen en avonturen beleven. IJsfontein ontwikkelde deze intuïtieve en sympathieke app voor kinderen van 2 t/m 8 jaar in opdracht van Landal GreenParks. Ontdek Bollo’s wereld door filmpjes, muziek, spelletjes en voorleesverhaaltjes!

Awards:

Hoe de Bollo app werkt

De Bollo app bestaat uit verschillende onderdelen die samen een ontdekkingstocht door de wereld van Bollo vormen. Zo kunnen kinderen verschillende omgevingen ontdekken. De app is gelanceerd met alleen de boswereld en daarna uitgebreid met 2 nieuwe werelden, het strand en de berg. Deze omgevingen corresponderen met de omgevingen waarin Bollo zich op de parken van Landal GreenParks bevindt.

In elke omgeving is er van alles te beleven. Kinderen kunnen er muziek maken, zelf of samen spelletjes spelen en er zijn ook voorleesverhaaltjes met leuke, interactieve animaties. De app is heel intuïtief en toegankelijk en daardoor ook voor hele kleine kinderen vanaf 2 jaar geschikt.

Van klei naar app

Om een app te maken heb je een computer nodig, dat is zeker. Voor deze app zijn we echter begonnen met ouderwetse klei! Alle karakters uit de Bollo-app zijn eerst van klei gemaakt en vervolgens verder aangekleed. Van deze poppen zijn foto’s gemaakt in de computer zijn bewerkt. Deze techniek wordt ook wel marionetten genoemd en geeft de karakters meer textuur dan alleen computer geanimeerde karakters, waardoor het minder digitaal aanvoelt.

Bollo app spelen?

De app is gratis te downloaden voor Apple en Android en geschikt voor tablet en mobiel.

Contact

Wat kunnen we voor jouw organisatie betekenen? Stuur ons een mail of bel ons op 020 33 00 111.