IJsfontein Homepage

Opdrachtgever: Het Muiderslot

IJsfontein ontwikkelde in de tuin van Muiderslot de interactieve installatie het Waterschild. Bezoekers ervaren hiermee de rol van het water voor het Muiderslot en ontdekken zo de geschiedenis.

Awards:

  • Nominatie VGI Innovatieprijs

In het kort

Het Muiderslot was vroeger een kasteel met een slotgracht. De interactieve installatie het Waterschild draait om water en toont de verschillende aspecten van de geschiedenis van het Muiderslot.

Hoe het werkt

In de tuin van de voormalige waterburcht lopen bezoekers een trap af en duiken de geschiedenis in. Op een groot scherm zien ze in zeven minuten het ontstaan van het Muiderslot en de band met water als vriend (bescherming) en vijand (overstroming). Na de film kiezen bezoekers zelf: achter het watergordijn stappen en een nat pak riskeren, of niet?

IJsfontein als partner

IJsfontein en het Muiderslot hebben een duurzame relatie. Eerder maakten we installaties in het slot zelf, waarbij we gemerkt hebben dat een integrale aanpak tot het beste resultaat leidt. IJsfontein was dan ook nauw betrokken bij de conceptontwikkeling en strategie van het Waterschild en werkte intensief samen met de architecten (buro3 architecten).

Beleven?

Het Waterschild kunt u bezoeken bij het Muiderslot.

Verder lezen?

Lees meer in het blog

Contact

Wat kunnen we voor jouw organisatie betekenen? Stuur ons een mail of bel ons op 020 33 00 111.