IJsfontein Homepage

Opdrachtgever: Uitgeverij Malmberg

IJsfontein maakte de oefensoftware en spelletjes voor de lesmethode Taal actief in opdracht van Uitgeverij Malmberg.

Awards:

  • Comenius EduMedia Award
  • NOT innovatieprijs

In het kort

Taal Actief is al jarenlang de meest gebruikte taal- en spellingmethode in het basisonderwijs. IJsfontein heeft voor deze methode van Uitgeverij Malmberg oefensoftware ontwikkeld.

Hoe werkt het?

De oefensoftware is bedoeld voor leerlingen uit de groepen 5, 6, 7 en 8 (van 7 tot 12 jaar oud). Het is uniek omdat de oefeningen automatisch worden klaargezet op het juiste niveau waardoor kinderen hun eigen leerroute doorlopen. De software geeft de kinderen direct hulp op maat, wat het leerrendement vergroot.

Intelligent

De software is zelfsturend intelligent. De leerkracht zet de leerstof eenvoudig klaar in de weektaak en kan resultaten makkelijk volgen. De leerling kan er vervolgens helemaal zelfstandig mee werken. Er worden automatisch 3 niveaus aangeboden en het ‘foutendetectiesysteem’ bekijkt niet alleen of de leerling een woord goed of fout spelt, maar ook welke fout gemaakt wordt. De software maakt gebruik van beproefde gaming elementen. Met oefeningen die puur functioneel zijn én korte beloningsspelletjes tussendoor.

IJsfontein en Malmberg

Verschillende leermethoden zijn vertaald naar speelse digitale middelen die dagelijks op school worden gebruikt. Bijna elk kind in Nederland heeft wel eens met onze producten gewerkt! Onze samenwerking heeft geleid tot een efficiënte producten met veel ruimte voor creativiteit en innovatie.

Ook oefensoftware laten ontwikkelen?

Wij denken graag mee over de mogelijkheden. Bel voor een vrijblijvend gesprek naar 020 33 00 111 of stuur een mail.

Verder lezen?

Lees meer in het blog

Contact

Wat kunnen we voor jouw organisatie betekenen? Stuur ons een mail of bel ons op 020 33 00 111.