IJsfontein Homepage

Opdrachtgever: Gemeente Amsterdam

Gemeente Amsterdam wil de jeugdwerkloosheid onder afgestudeerde MBO’ers terugdringen. Ze schreef een pitch uit die werd gewonnen door het consortium, bestaande uit IJsfontein, Eaglescience en PlayToWork. Samen ontwikkelde we PlayToWork, een innovatief platform dat jongeren en vacatures ‘matcht’ op basis van diploma, persoonlijkheid en gedrag.

Onderzoek

We hebben veel afgestudeerde MBO’ers gesproken. Hierbij kwam een duidelijk verschil naar voren tussen degenen mét en zonder een baan. De jongeren met baan wisten tijdens het zoeken van werk beter waar hun wensen en kwaliteiten lagen. De jongeren zonder baan waren hier veel minder zeker over. Hierdoor kunnen ze minder gericht zoeken. Ook onderschatte ze vaker in welke mate persoonlijkheid en gedrag meeweegt in de keuze van een werkgever. De app moest jongeren dus stimuleren én laten zien waar ze goed in zijn.

Recruiters en werkgevers gaven aan dat er veel behoefte is om eerder in het selectieproces een beeld te krijgen van persoonlijkheid en gedrag. Assessments die deze kenmerken naar boven brengen, worden vaak ontwikkeld en ingezet voor vacatures met minimaal een HBO profiel. Het was dus tijd voor een assessment tool voor MBO’ers.

Hoe werkt PlayToWork?

Als werkzoekende vul je eerst een stukje van je profiel zelf in, zoals diploma, geboortedatum, maximale reisafstand ect. Om de rest van je profiel in te vullen moet je challenges doen. Dit zijn spelletjes en persoonlijkheidstesten met verschillende thema’s. De resultaten zijn in je profiel te zien onder drie kenmerken: gedrag, persoonlijkheid en vaardigheden. Zodra je een ‘Match’ hebt met een vacature wordt deze zichtbaar, en kan je reageren.

Als werkgever kan je vacatures plaatsen. Hierbij kan je aangeven naar welk type kandidaat je op zoek bent. Dit kan specifiek zijn maar ook heel breed. Vervolgens laat het systeem zien welke kandidaten passen bij jouw vacature en kan je contact opnemen met de werkzoekende.

Meest gevraagde kenmerken

De profielkenmerken in Play2Work zijn gebaseerd op input van een aantal werkgevers, waaronder Albert Heijn, NS en NUON, en zijn afgestemd met loopbaancoaches en bemiddelaars van onder andere het ROC van Amsterdam en het UWV. De meest gevraagde kenmerken zijn opgenomen in het huidige platform.

Modulair

PlayToWork is een flexibel platform. Nieuwe modules (spellen en challenges) kunnen makkelijk worden toegevoegd. Dit houdt de deelnemers aangehaakt en verlengd de levensduur van de app.

Wat kunnen we voor jou doen?

Geïnteresseerd in onze diensten? Neem contact op met ons of bel naar: 020 33 00 111