IJsfontein Homepage

Opdrachtgever: Museum Catharijneconvent

Voor de tentoonstelling ‘Ik geef om jou’ over naastenliefde van het Catharijneconvent ontwikkelde IJsfontein een multimediatour. De ontwikkelde techniek maakt het mogelijk maakt om content uit Adlib via een publishing systeem in te laden.

In het kort

Museum Catharijneconvent in Utrecht vertelt over de geschiedenis van het Christendom in Nederland. IJsfontein heeft een multimediatour ontwikkeld voor het museum. Deze wordt voor het eerst ingezet voor de nieuwe tentoonstelling over naastenliefde: ’Ik geef om jou’ .

Integratie met Adlib

Adlib is software die door bijna alle musea van Nederland wordt gebruikt, om alle content over museumstukken te archiveren. IJsfontein heeft in nauwe samenwerking met Adlib en de registrator van het museum een publishing systeem ontwikkeld. Met dit systeem is het mogelijk om content uit het collectie management systeem in te laden in een multimediatour. De medewerkers van het museum kunnen zo zelf nieuwe multimediatours samenstellen. Dit kan zonder of met minimale tussenkomst van, een derde partij.

Gebruiksvriendelijk

In de multimediatour zitten standaard vier lagen van verdieping: audio, tekst, video en een slideshow met afbeeldingen. Een belangrijke eis van het museum was de gemakkelijkheid van het gebruik. Er is daarom gekozen voor een simpele, iconische stijl zodat voor de bezoeker snel duidelijk is op welke manier de informatie kan worden ontsloten. De tour werkt op iPods, die het museum uitleent aan de bezoeker.

Beleven?

Doe de multimediatour van het Museum Catharijneconvent.

Verder lezen?

Lees meer in het blog

Contact

Wat kunnen we voor jouw organisatie betekenen? Stuur ons een mail of bel ons op 020 33 00 111.