IJsfontein Homepage

Opdrachtgever: ProRail

ProRail wil het aantal vermijdbare ongelukken aan het spoor reduceren naar nul. Als onderdeel van de interne veiligheidscampagne ontwikkelde IJsfontein Life Savers. Een game gebaseerd op waargebeurde incidenten. Doel van het spel? Onderzoeken hoe het ongeluk voorkomen had kunnen worden.

Hoe werkt Life Savers?

Elke level begint met een testimonial van een betrokkene bij het ongeluk. Een persoonlijk verhaal van een collega zorgt bij de speler direct voor een juiste mindset. In elke level is het scenario van een ongeluk beschreven en word je geconfronteerd met verschillende dilemma’s. Per level heeft de speler ‘life savers’ tot zijn beschikking. Doel is om je life savers zo goed mogelijk te verdelen over de verschillende dilemma’s. Welke keuzes hebben de meeste impact? Na afloop ziet de speler of de maximale score is behaald of alleen voldoende is voor een volgend level. Door de speler hier inzicht in te geven hebben we ‘replay value’ gecreëerd. Medewerkers spelen vrijwillig nog een keer om er zo achter te komen hoe ze de lifesavers optimaal hadden kunnen inzetten.

Implementatie

In het voortraject is onderzoek gedaan naar de huidige houding ten aanzien van veiligheid om een goed beeld te krijgen van de te verwachten verandering in gedrag. De game is vervolgens geïntegreerd in de totale aanpak van veiligheid bij ProRail. Deze geïntegreerde aanpak zorgt voor een maximaal leer rendement en een optimale borging van de kennis.

Een vergelijkbare game voor jou bedrijf?

Wij denken graag mee over de mogelijkheden. Bel voor een vrijblijvende afspraak naar 020 33 00 111 of stuur een mail.

Verder lezen?

Lees meer in het blog

Contact

Wat kunnen we voor jouw organisatie betekenen? Stuur ons een mail of bel ons op 020 33 00 111.