IJsfontein Homepage

13 March 2019

De game Delirium Experience heeft 5 van de 5 sterren voor het keurmerk ‘Valide Games’ van de DSSH (Dutch Society for Simulation in Healthcare) ontvangen. In de game, ontwikkeld samen met Stichting Effectieve Ouderenzorg, leren studenten en zorgverleners vanuit twee perspectieven hoe ze een delirante patiënt kunnen herkennen en behandelen.

IJsfontein heeft nu maar liefst vier games die het keurmerk mogen dragen. Eerder ontvingen ook de ’abcdeSim’ en ‘Red jezelf’ het keurmerk en vandaag ontvangt ook de game Moving Stories, gemaakt met Trimbos Instituut het keurmerk. ‘Wij zijn wederom heel blij met deze erkenning. Delirium Experience toont namelijk niet alleen aan dat een game een goed leermiddel is, maar ook hoe belangrijk empathie is voor de kwaliteit van de zorgverlening. En juist dat blijkt nu heel goed te trainen met een game.

Bewezen effectief
Uit onderzoek van het UMCG blijkt dat Delirium Experience uiterst effectief is om medisch studenten hun kennis over een delirium te vertalen naar vaardigheden. Bovendien heeft de game een bewezen positief effect op de motivatie en betrokkenheid van studenten bij de zorg van kwetsbare ouderen. Het onderzoek naar Delirium Experience is eerder gepubliceerd in JMIR Serious Games, een wetenschappelijk tijdschrift voor gaming en gamification in de zorg.

“Delirium Experience gaat niet over het aanleren van een vast protocol maar om het leren herkennen en toepassen van interventies die een patiënt terugbrengen naar het hier en nu. Studenten en zorgverleners leren improviseren, elke situatie is immers anders.” – Kiki Buijs-Spanjers, promovendus bij het UMCG.

Zelf uitproberen?
Normaal is de game alleen op licentie verkrijgbaar, maar ter gelegenheid van World Delirium Awareness Day 2020 kan iedereen de game vanaf 11 maart één week gratis spelen.

Meer informatie en een impressie van de game is te vinden op www.deliriumexperience.nl.