IJsfontein Homepage

14 september 2018

Feest bij onze teams Gezondheidszorg en Musea. Nominaties voor hele verschillende projecten, waar we beide even trots op zijn.

Gezondheidszorg: Accenture Innovation Award

De Accenture Innovation Awards (AIA) is een innovatieprogramma dat zich over het gehele jaar afspeelt. Het programma stelt een veelzijdig ecosysteem samen en streeft ernaar innovatievelingen te verbinden, om zo vernieuwing te versnellen. Één van de acht thema’s is Gezondheid. Hierbinnen is onze serious game Moving Stories genomineerd.

Moving Stories heeft als hoofddoel dat jongeren zichzelf – en elkaar – beter kunnen helpen als het niet goed gaat. De game is zo ontworpen dat het vier subdoelen dient: lage mentale gezondheid signaleren, bespreekbaar maken, handelingsperspectief bieden en stigma verminderen. Wanneer psychische klachten al op jongere leeftijd worden erkend en de juiste hulp wordt geboden, zijn de lange termijn uitkomsten vaak beter. Moving Stories is ontwikkeld in samenwerking met Trimbos. Meer over dit project lees je hier.

Musea: Heritage in Motion

Heritage in Motion is een gezamenlijk project van Europa Nostra en de European Museum Academy met als doel het belang van cultureel erfgoed onder de aandacht te brengen van een breed, Europees publiek. IJsfontein is genomineerd voor haar werk aan de Canon, te zien in het Nederlands Openluchtmuseum. Terecht, vinden we stiekem, want wat is deze award meer op het lijf geschreven dan 5000 jaar Nederlandse geschiedenis in één interactieve tentoonstelling?

Lees meer over de tentoonstelling.

Verschillende Awards