IJsfontein Homepage

Opdrachtgever: Erasmus MC

‘Your World’ is een Burnout preventie tool.
Energie-slurpers en energie-gevers; iedereen heeft ze, maar de meeste mensen zijn zich hier niet bewust van. Het percentage werknemers met burn-out klachten is tussen 2015 en 2019 met ruim 3,5 procentpunt gestegen tot 17%. Dat is bijna één op de vijf werknemers. 

 

Speciaal voor hun medewerkers ontwikkelde het Erasmus MC een game waarbij spelers kunnen proeven aan verschillende manieren om hun mentale gezondheid te verbeteren.

 

Experimenteren met week challenges

Your World is een app die je laat experimenteren met nieuwe gewoontes die gezond zijn voor je brein. Een gezond brein geeft je de ‘mentale veerkracht’ die je nodig hebt om uitdagingen thuis en op het werk beter het hoofd te bieden. De nieuwe gewoontes die Your World je aanbiedt, hebben als gunstige ‘bijwerking’ een positief effect op Moeder Aarde.

 

Na een week een nieuwe gewoonte te proberen, kun je ervoor kiezen om deze gewoonte te laten voor wat hij is, of het integreren in je dagelijkse bezigheden.

 

Ingrediënten voor een gezond brein

De basis voor Your World is de Healthy Mind Platter, een schijf met zeven dagelijkse ingrediënten voor een gezond brein. Hier is nog een achtste ingrediënt aan toegevoegd. Ook duurzaam omgaan met Moeder Aarde kan je ‘mentale veerkracht’ vergroten.

 

Balans opmaken

De tool start met het opmaken van de balans; hoeveel tijd spendeer je nu aan de verschillende ingrediënten, en hoeveel tijd denk je dat je voor jou persoonlijk ideaal zou zijn.
Om de 14 dagen en na afloop van een challenge kun je de balans opnieuw opmaken. Op deze manier krijg je inzicht in het eigen veerkracht.

 

Ontwikkelen met de doelgroep

Tijdens het maakproces hebben we onze doelgroep, artsen en verpleegkundigen die ‘aan het bed staan’ nauw betrokken. Op deze manier konden we challenges maken die inspelen op voor hen relevante life-hacks en hebben we geleerd dat ze graag dingen afvinken.