IJsfontein Homepage

Opdrachtgever: Watermuseum Arnhem

In opdracht van het Watermuseum ontwikkelde IJsfontein een interactieve tafel met een multiplayergame waar vier spelers Nederland gaan beschermen tegen grote overstromingen en ernstige droogte.

Wordt Watermanager in het Watermuseum

Watermanagement is een ingewikkeld vak dat gaat over ingrepen in het watersysteem  en inventieve oplossingen om te zorgen dat we klaar zijn voor de toekomst. In deze game maken 4 spelers telkens zelf keuzes en bouwen ze samen hun oplossing in een realtime 3D wereld. Tijdens het spelen confronteren verschillende grappige karakters de spelers op een voor hun begrijpelijke en leuke manier met hun keuzes. Zo wordt het snel duidelijk dat het verleggen van een dijk heel anders gewaardeerd wordt door een burger, een waterbouwer, een schipper of een boerin. Dit maakt je als speler echt bewust van de gevolgen van je keuzes en de complexiteit van het werk van een watermanager. Als je besluit het water te laten zakken voelen bewoners zich veiliger, maar de scheepvaart is een stuk minder blij. Welke afweging maak je dan?

Humor

Humor en het uitwerken van vertellers tot echte karakters zijn vaak vergeten krachten. De manier waarop de verschillende karakters met elkaar en met de spelers praten en elkaar plagen levert veel hilariteit op en dat maakt de beleving van het spel een stuk intenser.

Resultaat

De reacties van bezoekers zijn uitermate positief. Samen spelen wordt door bezoekers als heel erg leuk ervaren. Wat eerst een wat ‘vergeten hoek’ was in het Watermuseum is nu een trekpleister.

‘Ik vond het een super grappig spel. Ook een beetje moeilijk en leerzaam.’ Fay, 7 jaar.

‘Gezinnen gaan vaak samen aan de slag, leuk!’ Monique, medewerkster

Ook een interactieve installatie voor jou museum of bedrijf?

Wij denken graag mee over de mogelijkheden. Bel voor een vrijblijvende afspraak naar 020 33 00 111 of stuur ons een mail.

Contact

Wat kunnen we voor jouw organisatie betekenen? Stuur ons een mail of bel ons op 020 33 00 111.