IJsfontein Homepage

Opdrachtgever: Ministerie van Defensie

VeVa The Battle is een mobiele interactieve beleving gebouwd in een truck. In deze competitieve game nemen 2 spelers het tegen elkaar op. De truck is bedoeld ter promotie van VeVa en rijdt langs verschillende scholen om voorlichting te geven over de opleiding.

In het kort

IJsfontein ontwikkelde een mobiele interactieve beleving met een fysieke experience die vmbo-scholieren laat kennis maken met VeVa, de vmbo-opleiding van Defensie.

Hoe het werkt

VeVa The Battle is een mobiele interactieve beleving gebouwd in een truck. In deze competitieve game nemen 2 spelers het tegen elkaar op. Met verzwaarde rugzakken ‘rennen’ de scholieren over een virtueel parcours. De speciale drukgevoelige vloertegels zorgen ervoor dat de speler vooruit kan rennen en van baan kan wisselen. De ingebouwde kennistest confronteert de speler tijdens de race met een serie van vragen. Hiermee krijgen jongeren een idee van de beroepsrichtingen binnen Defensie. De speler die het snelst het parcours doorloopt en de meeste vragen goed heeft beantwoordt, wint de race. De truck is bedoeld ter promotie van VeVa en rijdt langs verschillende scholen om voorlichting te geven over de opleiding.

Aantrekkingskracht

Bezoekers worden naar binnen getrokken door middel van schermen aan de buitenkant van de truck. Op deze schermen is live-beeld te zien van de spelers. Er is bewust gekozen om de spelers van voren te filmen. Je kijkt dus niet over een schouder mee, maar je ziet hun gezichten. Dit levert mooie beelden op van spelers die zich inspannen om het parcours af te leggen. Vrienden kijken naar elkaar en de strijd wordt beter voelbaar.

Techniek

Het in Unity gebouwde parcours is volledig 3D weergegeven met spectaculaire animaties en design.

Reacties

‘Wij proberen op deze manier jonge mensen aan te trekken en ze in gesprek te brengen met onze voorlichters. Het leuke is dat het competitief is en dat er aan de buitenkant van de trailer schermen hangen waar mensen die buiten staan kunnen zien wat er binnen gebeurt.’ – kapitein Karel van der Kolk, Defensie Coördinatie Centrum.

‘Ik heb net VeVa The Battle gedaan. Het is leuk om te doen en je leert wat je te wachten staat bij defensie, maar dan in de versie van een spel.’ – scholier.

Beleven?

de truck rijdt langs verschillende ROC scholen door heel Nederland

Verder lezen?

Lees meer in het blog

Contact

Wat kunnen we voor jouw organisatie betekenen? Stuur ons een mail of bel ons op 020 33 00 111.