IJsfontein Homepage

Opdrachtgever: IJsfontein

UpTrek is een product van IJsfontein en is het resultaat van de jarenlange ervaring van IJsfontein. Spelend leren wakkert de intrinsieke motivatie aan zodat mensen zich willen blijven ontwikkelen. Door de inzet van spelmechanismen lijkt leren in UpTrek ‘vanzelf te gaan’.

Playful

In UpTrek worden de deelnemers continue uitgedaagd met kleine opdrachten. Soms spelen ze alleen, meestal met elkaar. De opdrachten stimuleren om nieuw gedrag met elkaar in de praktijk te oefenen. Deelnemers werken samen in een online expeditie en leren spelenderwijs. Hierdoor ontstaat een cultuur waarin collega’s zich willen blijven ontwikkelen. Ze motiveren elkaar en leren van elkaar. Leren wordt een vanzelfsprekend deel van hun werkende leven.

No competition, no progress

De spelers worden continue uitgedaagd met kleine opdrachten. Soms alleen, maar meestal met elkaar. De opdrachten stimuleren om nieuw gedrag met elkaar in de praktijk te oefenen. Door de inzet van spelmechanismen wordt de intrinsieke motivatie van de deelnemers voortdurend getriggerd; als je wordt uitgedaagd wil iedereen zich blijven ontwikkelen. De vriendelijke team competitie verhoogd de motivatie en kan gekoppeld worden aan een prijsuitreiking.

Vorm is content!

UpTrek bevat verschillende leerformats. Dit kan een quiz zijn of juist een format dat uitnodigt om te reflecteren op eigen gedrag. Met deze formats stellen learning professionals gemakkelijk zelf inspirerende cursussen samen.

Bewezen succes

UpTrek is succesvol geïmplementeerd bij verschillende bedrijven en organisaties als de Duitse Targo Bank, Gemeente Amsterdam, Amadeus, Rotterdam School of Management, Rhenus Contract Logistics en Ambulancedienst RAV Brabant. Uit onderzoek is gebleken dat door het inzetten van UpTrek in de organisatie de workflow productiviteit aanzienlijk kan stijgen. En dat een Duitse bank het platform intensief gebruikt lijkt ons genoeg bewijs dat UpTrek privacy en security hoog in het vaandel heeft staan.

Zelf eenvoudige serious games ontwikkelen?

Onafhankelijk adviseur, projectleider, blogger en docent op het gebied van technologisch verbeterd leren Wilfred Rubens heeft een artikel geschreven over het gebruik van UpTrek.

Enkele quotes van Wilfred Rubens over UpTrek:

‘ Deze applicatie is de enige applicatie die ik ken waarmee je zelf op een vrij eenvoudige manier online leerstof kunt ontwikkelen met game elementen, die verder gaan dan de gebruikelijk quiz of het verstrekken  van punten en badges.’

‘Je kunt de ontwikkelde content via je eigen digitale leeromgeving gebruiken (dankzij een API, LTI, single sign on).’

‘De samenstellers hebben goed nagedacht over de verschillende formats. Keuzes zijn gebaseerd op basis van onderzoek naar effectief leren en motivatie.’