IJsfontein Homepage

Opdrachtgever: Uitgeverij Malmberg

Voor uitgeverij Malmberg ontwikkelde IJsfontein de gratis iPad app Tafelmonsters. Kinderen leren in deze app de tafels. Niet voor zichzelf, maar om hongerige tafelmonsters te voeren. En dat motiveert!

Awards:

In het kort

De tafels leer je het best door ze steeds te herhalen. Maar dat is saai, en waarom zou je de tafels eigenlijk moeten kennen? Tafelmonsters geeft kinderen een goede reden: hoe meer sommen ze oplossen, hoe blijer de monsters worden.

Hoe het werkt

In het begin is er een grauwe wereld met hongerige monsters. Door sommen op te lossen maken kinderen voor elk monster een snoepje. De monsters worden blij, er komen overal mooie kleuren en de zon gaat schijnen. Blijf de tafelmonsters voeren om hun wereld zo mooi te houden!

Zelf het niveau kiezen werkt

Kinderen bepalen zelf welke tafels ze oefenen. Het blijkt dat ze kiezen voor een niveau dat uitdagend genoeg is, anders vervelen ze zich. Zo verbeteren ze spelenderwijs hun vaardigheden.

Resultaten

Tafelmonsters is in de eerste weken meer dan 8.000 keer gedownload in de iTunes App Store.

Met de wijsvinger, niet de duim

Een prettige bediening is natuurlijk belangrijk. We hebben daarom eerst twee eenvoudige prototypes ontworpen om kinderen mee te laten spelen.

Bij het eerste ontwerp zaten de cijfers aan de zijkant van het scherm en kon je ze met je duimen aanklikken. Bij het tweede ontwerp was de bediening juist met de wijsvingers. En dit bleek het lekkerst te werken.

IJsfontein en Malmberg

Verschillende leermethoden zijn vertaald naar speelse digitale middelen die dagelijks op school worden gebruikt. Bijna elk kind in Nederland heeft wel eens met onze producten gewerkt! Onze samenwerking heeft geleid tot een efficiënte productiestraat met veel ruimte voor creativiteit en innovatie.

Tafelmonsters Spelen?

download de app gratis in de AppStore

Verder lezen?

Lees meer in het blog

Contact

Wat kunnen we voor jouw organisatie betekenen? Stuur ons een mail of bel ons op 020 33 00 111.