IJsfontein Homepage

Opdrachtgever: NOC*NSF

NOC NSF biedt sportverenigingen een gratis workshop Sportief Besturen. Daarin krijgen ze handvatten aangeboden om de invloed op de sfeer van je vereniging te vergroten door hun rol als bestuurder persoonlijk in te vullen. Als aanvulling op deze workshop heeft IJsfontein een game ontwikkeld die gespeeld kan worden met het hele bestuur. Dilemma’s, per bond verschillend, vormen het uitgangspunt van de game.

Hoe het werkt

In Sportief Besturen worden elke week 2 dilemma’s behandeld. Bestuursleden hebben 3 dagen de tijd om te reageren op een dilemma. Bij elk dilemma kan gekozen worden vanuit welke rol actie moet worden ondernomen, wat iemand op dit moment en in de toekomst zou doen en hoe relevant dit dilemma voor hun vereniging is. Bestuursleden kunnen reageren op elkaars mening.

Na 6 dilemma’s ontvangt de vereniging een zilveren certificaat van Sportief Besturen. Ze kunnen er ook voor kiezen om nog een aantal weken door te spelen en zo goud te verdienen. Bij de uitreiking van het zilveren en gouden dilemma worden statistieken getoond. Een bestuur kan in één oogopslag zien welke dilemma’s het meeste leefden of waar de meningen ver uit elkaar lagen.

Bestuurders krijgen inzicht in welke dilemma’s spelen binnen de vereniging en hoe dit binnen het bestuur het beste kan worden aangepakt.

Sportief Besturen spelen?

Ga naar sportiefbesturen.nl en meld je aan.

Contact

Wat kunnen we voor jouw organisatie betekenen? Stuur ons een mail of bel ons op 020 33 00 111.