IJsfontein Homepage

Opdrachtgever: Samsam

Samsam is een journalistiek onafhankelijk educatief magazine. Een crossmediale omgeving waar kinderen van alles te weten komen over de wereld en hun rol daarin. ‘Spelen, kijken, onderzoeken en leren’ staat centraal. IJsfontein ontwikkelde een nieuw eigentijds digitaal platform dat bezoekers nieuwsgierig maakt en actief met de inhoud aan de slag laten gaan.

Awards:

  • Nominatie Gouden Apenstaart

SamSam is duurzaam en op maat

Het platform is toekomstbestendig ontwikkeld. Nieuwe modules en onderdelen zijn makkelijk toe te voegen. De vormgeving is helder, fris, actueel maar tijdloos. Omdat Samsam op veel verschillende plekken wordt gelezen is er gebruik gemaakt van responsive design. De website is geoptimaliseerd voor tablet, desktop en digibord. De informatie kan op verschillende manieren gefilterd worden. Selecteer op onderwerp of bijvoorbeeld op godsdienst of filter de informatie door op de wereldkaart te klikken. Voor leerkrachten is er een apart gedeelte met les ideeën en een archief.

Moeilijke woorden

Zie je een woord dat je niet begrijpt? Geen nood. Als je op het woord klikt verschijnt een pop-up met uitleg. Ook is er op de site rekening gehouden met het niveau van de bezoekers en kun je aangeven of je in groep 5 /6 zit of in groep 7/8. De onderwerpen, schrijfstijl en de layout is hier op aangepast.

Bekijken?

Bekijk SamSam hier

Contact

Wat kunnen we voor jouw organisatie betekenen? Stuur ons een mail of bel ons op 020 33 00 111.