IJsfontein Homepage

Opdrachtgever: Museum Volkenkunde

Het Volkenkunde museum in Leiden is vernieuwd. Onderdeel van de vaste tentoonstelling is een kinderroute. Aan het einde van de route wilden ze een spectaculaire afsluiting die de kinderen in beweging brengt. IJsfontein mocht het gaan maken en ontwikkelde samen met Platvorm de kidsclub: een digitale interactieve speelruimte.

Hoe werkt de Kidsclub?

In een kamer van 10 bij 8 bij 10 meter worden kinderen omringt door 3 interactive wanden. Op deze wanden zijn de werelden die ze tegen zijn gekomen in het museum geprojecteerd. Een speler ziet zichzelf als een avatar op de speelwand zodra hij in het zichtveld van de Kinects komt. Hun lichaam is de controller. Je avatar wordt automatisch een van de gidsen die je hebben begeleid tijdens de route. Deze gidsen zijn kinderen uit verschillende culturen.

Je begint in een lege wereld te spelen. Je doel is om pick-ups te vangen. Pick-ups zijn iconen die zijn gekoppeld aan een avatar. Als je de goede vangt wordt jouw pick-up omgetoverd naar een object in de lege wereld. Hoe meer pick-ups je vangt hoe voller de wereld wordt. Je kunt het spel alleen of met meerdere kinderen spelen. Pas wel op! Als je de zwarte pick-up pakt wordt alles weggeveegd door een tornado.

Alle herkenbare objecten en hoogtepunten uit de tentoonstelling komen terug in het spel. Het spel is doorlopend zonder begin en eind. Je kan in en uitstappen wanneer je wilt. In totaal is er ruimte voor 8 spelers tegelijk

Beleven?

Beleef deze interactieve installatie in het museum Volkenkunde

Contact

Wat kunnen we voor jouw organisatie betekenen? Stuur ons een mail of bel ons op 020 33 00 111.