IJsfontein Homepage

Opdrachtgever: Museum Volkenkunde

Hoe ging het er aan toe in de tijd van de Maya’s? Kinderen ontdekken het in het Museum Volkenkunde. IJsfontein ontwikkelde een animatie met voice-over en twee fysieke, digitale games: het Maya balspel en de schriftpuzzel.

In het kort

De tentoonstelling MAYA 2012 – De mysteries van een eeuwenoud volk in het Museum Volkenkunde wil bezoekers laten zien hoe de Maya’s leefden. Onze animatie en games zorgen voor een indrukwekkende ervaring, waardoor de informatie beter blijft hangen.

De schriftpuzzel

Op een touchscreen spelen bezoekers met het Mayaschrift. Ze zoeken uit hoe hiërogliefen zijn opgebouwd en wat ze betekenen. Het resultaat wordt op een wand geprojecteerd.

Het balspel

De Maya’s hadden een balspel waarbij ze met hun heup een bal door een ring moesten schieten. Bezoekers spelen dit spel ook, maar dan anders… met een riem met Wii-bewegingssensoren besturen ze een virtuele speler op het grote scherm.

Reacties

“Terwijl de riem vastklikt, beginnen de zenuwen toch op te spelen. Het mag dan wel een spelletje zijn, de verliezer wordt geofferd aan de goden.”

Lees ook dit artikel in Control magazine. De tentoonstelling liep tot augustus 2010. Het Maya balspel heeft in 2011 ook in het Cinekid Madialab gestaan.

Over de grens

De tentoonstelling is ook in het Lindenmuseum in Stuttgart te zien geweest. Alle teksten zijn naar het Duits vertaald en IJsfontein heeft er zorg voor gedragen dat alles daar werd geïnstalleerd.

Uitproberen?

Helaas! De tentoonstelling is inmiddels afgelopen.

Contact

Wat kunnen we voor jouw organisatie betekenen? Stuur ons een mail of bel ons op 020 33 00 111.