IJsfontein Homepage

Opdrachtgever: HiRO

Hiro, een bijzondere lesmethode die kinderen in het primair onderwijs helpt bij hun sociaal-emotionele ontwikkeling.

Waar denk jij aan als wij zeggen judo? Aan de houtgreep, aan die blauwe judo matten, aan witte pakken met gekleurde banden? Zo ja, dan ben je net als wij lekker visueel ingesteld. Maar judo is meer dan dat. Als het goed is maakt het uitoefenen van judo je een sympathieker en weerbaarder mens. Bij welke sporten kun je dat nog meer zeggen?

HiRO

Met deze wijsheid ontwikkelden Ruben Houkes en Ziggy Tabacznik een schoolprogramma met als basis judo. Dit programma Schooljudo is in 2021 samen met IJsfontein doorontwikkeld naar HiRO; een volwaardige lesmethode dat kinderen in het primair onderwijs (PO) helpt bij hun sociaal-emotionele ontwikkeling (SEO). Het heeft een eigentijdse stijl en komt met een eigen karakter.

Digitale leeromgeving

HiRO is een gebruiksvriendelijk leeromgeving dat in de klas wordt gebruikt op een Digibord of een Smartboard. Voor de leerkracht is het makkelijk in gebruik en helder in communicatie. Voor de leerlingen staat leren door te doen centraal. De Schooljudo-waarden, vertrouwen, respect, discipline, weerbaarheid, samenwerken, beheersing en plezier, komen met HiRO tot leven in de klas.

HiRO zet de docent in zijn/haar kracht en maakt van elk kind een held. En hier zijn wij trots op. Zeker als kinderen het programma zelf gemiddeld een 9 geven!