IJsfontein Homepage

Opdrachtgever: Soa Aids Nederland

In opdracht van onder andere Soa Aids Nederland, MBO Raad en Rutgers WPF ontwikkelde IJsfontein voor www.testjeleefstijl.nu ‘Beter in bed’, een app over seksuele gezondheid. ‘Test je leefstijl’ is een online test voor MBO jongeren op het gebied van gezondheid, gevoel, drank, drugs en seksualiteit en andere vragen waar jongeren tussen de 12 en 25 soms mee zitten.

‘Beter in bed’ In het kort

De app ‘Beter in Bed’ biedt informatie en praktische tips over veilige, prettige en gewenste seks. Een virtuele persoonlijke coach leidt jongeren spelenderwijs door de app en zorgt er voor dat ze steeds dichter bij tips en adviezen komen die bij hun passen. Denk aan adviezen over anticonceptie, een soa-test en de gevoelige plekjes van mannen en vrouwen. De app biedt ook informatie over on- en offlinehulp. Er zijn drie niveaus waarbij de volgende vragen centraal staan: wat weet je van het onderwerp? Hoe sta je hier zelf in? Hoe kun je jezelf op dit vlak verbeteren?

Iedereen is anders

De app geeft jongeren inzicht in hun eigen seksuele gezondheid. Dit is extreem privé en persoonlijk en daarbij is tailoring, het op maat aanbieden van de informatie, cruciaal. Val je op jongens, meisjes of allebei? Zit je in een relatie? Heb je wel of geen seksuele ervaring? De informatie is geplot op cirkels: hoe dichterbij het midden, hoe meer informatie over jezelf gaat en de app advies op maat geeft.

Testen met de doelgroep

We vonden het belangrijk dat de app aantrekkelijk en interessant genoeg is voor jongeren om te raadplegen in hun vrije tijd. De doelgroep is daarom al vroeg in de ontwikkelfase betrokken. Zo bleek uit de eerste verkennende onderzoeken dat jongeren erg nieuwsgierig zijn naar seksstandjes. En dan geen porno, maar juist verschillende standjes die je gemakkelijk samen met je nieuwe vriend of vriendin kunt uitproberen. Dit is verwerkt in de app. Ook is het eerste voorstel voor de visuele uitstraling direct voorgelegd aan jongeren. De jongeren verkozen hierbij bijvoorbeeld de stoerdere uitstraling boven een elegante.

Spelen?

Download de app in iTunes

Meer lezen?

Contact

Wat kunnen we voor jouw organisatie betekenen? Stuur ons een mail of bel ons op 020 33 00 111.