IJsfontein Homepage

IJscursie 4: Grow it!

Gegamificeerde enquête voor onderzoek en gebruik.
Sinds de pandemie kampen veel jongeren met somberheid en mentale klachten. Om te weten hoe het met onze jongeren gaat is het belangrijk om onderzoek te doen. In de app Grow-it combineren we hulp en onderzoek. De app is o.a. ontwikkeld met het Erasmus MC. 

Grow-it! maakt verplichte (saaie) vragenlijsten leuk en verleidt de gebruikers om uit hun comfortzone te komen. Jongeren die de app gebruiken worden uitgedaagd om challenges te doen en ervaren zo hoe verschillende coping strategieën je humeur kunnen veranderen. Op dit moment wordt de app gebruikt in onderzoeken en tijdens de pandemie is het ingezet om het welzijn van jongeren te monitoren. 

De IJscursie
We ontmoeten de makers van de app en de betrokken onderzoekers. Ze nemen je mee in het ontwikkelproces en lichten toe waarom er bepaalde keuzes zijn gemaakt en wat de impact daarvan is geweest. Ook kijken we naar hoe dit project tot stand is gekomen. Net als veel andere projecten in de zorg zijn er veel verschillende partijen betrokken. Hoe gaat dat in zijn werk en waar moet je rekening mee houden als je met zoveel partijen een creatief proces in gaat? We sluiten de middag af met een borrel.

Waar en wanneer?
13 oktober, vanaf 16.00 uur, Rotterdam

IJscursies 2022

Ik meld me aan voor de volgende IJscursie