IJsfontein Homepage

IJscursie 1 Groeistad

Lesmethode met interactieve kaart.
Welk verhaal zit er achter dat gebouw waar je elke dag langsfiets? En die afgebrokkelde muur? Hoe lang staat die er al eigenlijk al? Ontdek het op Groeistad.

Groeistad is een interactieve digitale kaart van Amsterdam, vol met informatie over het erfgoed van onze hoofdstad. Kinderen (en volwassenen!) kunnen er thuis mee spelen, maar ook in de les. Leerkrachten kunnen met de kaart en het bijbehorende lesmateriaal lessen ontwerpen. De kaart is interactief en stimuleert gebruikers om zelf foto’s en verhalen toe te voegen over hun eigen buurt. Zo ‘bouw’ je samen verder aan de stad. 

Het project is 8 jaar geleden gestart in opdracht van Sprekend Amsterdam. Dit is een programma voor erfgoed- en omgevingseducatie en wordt gevormd door Amsterdam Museum, Architectuur Centrum Amsterdam, Gemeente Amsterdam, Gemeente Amsterdam Stadsarchief and CBK Zuidoost. 

De IJscursie
Tijdens deze IJscursie ga je op pad ‘in Groeistad‘. Samen met de ontwerpers van IJsfontein en de opdrachtgever bezoek je het stadsarchief, krijg je een museumles en ervaar je hoe Groeistad werkt in het onderwijs. Ook is er ruim tijd om met de ontwerpers en met de opdrachtgever in gesprek te gaan over het project. We sluiten af met een borrel. 

Waar en wanneer?
30 juni, vanaf 16.00 uur, Stadsarchief Amsterdam

IJscursies 2022

Ik meld me aan voor de volgende IJscursie