IJsfontein Homepage

17 mei 2018

Ons project de Canon van Nederland heeft gisteravond in Londen bij de Museums + Heritage Awards for Excellence de International Award gewonnen. De Museums + Heritage Awards worden gezien als de Oscars van de museumwereld.

De Canon van Nederland, de lijst met vijftig themavensters als een samenvatting van de Nederlandse geschiedenis, is een spectaculaire presentatie van de geschiedenis van Nederland, ‘van hunebed tot heden’. Door fysieke, interactieve en audiovisuele media op een theatrale wijze te combineren met bijzondere collectiepresentaties is een prikkelende en fascinerende beeldvertelling ontstaan. In een ruimtelijke collage van geschiedkundige iconen staan verhalen van gewone mensen centraal en kan de bezoeker het verleden op indringende wijze beleven.
De jury roemt de presentatie om ‘de indrukwekkende samenwerking van verschillende partijen die zich op een dynamische manier manifesteert,’ en noemt Canon van Nederland ‘een schitterend voorbeeld van interpretatie’.

IJsfontein werkte 2 jaar aan deze tentoonstelling en ontwikkelde meer dan 25 interactives en een levensgrote canonwand. De tentoonstelling is tot stand gekomen in samenwerking met film- en animatieontwerper Redrum en tentoonstellingsontwerper Kossman.deJong, onder leiding van art director Pieter van der Heijden van XPEX.

De Museums + Heritage Awards Show is het grootste vakevenement voor professionals op het gebied van musea, erfgoedbeheer en culturele attracties. De awards worden toegekend aan voortrekkers in de erfgoedsector, en honoreren expertise en innovatie bij musea, galerieën en attracties in het Verenigd Koninkrijk en de rest van Europa. Lees hier meer.

 

 

NOM