IJsfontein Homepage

6 oktober 2014

Wat zouden wij eigenlijk kunnen doen met gaming? Dat was de vraag die zowel Capgemini als het Financieel Dagblad aan ons stelden. Voor beide partijen organiseerden we een workshop, waarin we professionals laten kennismaken met gaming en de principes die er in games voor zorgen, dat mensen zich vol overgave op de moeilijkste uitdagingen storten.

 

Playful learning

Hoewel playful learning allang niet meer nieuw is, zijn veel bedrijven terughoudend om er daadwerkelijk iets mee te doen. Spelen, werken en leren blijft in veel hoofden een moeilijk te maken combinatie. Kennis opdoen over het onderwerp en weten hoe het voor je kan werken, is een eerste stap om weerstand weg te nemen. Van daaruit kan worden gekeken of en hoe gaming, gamification of ‘game-denken’ in een organisatie kan worden ingezet.

Gaming kan worden gebruikt om de aandacht van mensen te vangen en vast te houden. Om een product of dienst aantrekkelijker te maken, of om veranderingen in een organisatie te begeleiden. IJsfontein denkt graag mee over verschillende toepassingen van gaming. Ook als we geen game of app ontwikkelen, kan onze manier van denken over het prikkelen en motiveren van mensen tot verrassende en effectieve oplossingen leiden.

 

Van workshop tot collegereeks

IJsfontein heeft de kennis, de mensen en de technologie in huis om workshops over gamedenken te organiseren. Het kan een dag, een avond of een kleine ‘collegereeks’ zijn. Neem contact op met marieke@ijsfontein.nl, dan kijken we samen naar de juiste invulling.

Workshop gamedenken blog