IJsfontein Homepage

11 januari 2019

Een beetje avondje uit begint tegenwoordig met een escaperoom. De eerste in Nederland werd in 2013 gebouwd, inmiddels zijn er meer dan 400 en komen er maandelijks nieuwe bij. Escaperooms zijn een succes. Terecht wat ons betreft, want deze real life games zijn ontzettend leuk om te doen.

En om te maken.

Daarom vroegen wij Chantal de Beun om in het kader van haar studie Education and child studies onderzoek te doen naar het fenomeen educatieve escaperooms. Zij schreef hierover een whitepaper.

Hierin lees je wat de kenmerken zijn van een goede educatieve escaperoom en waar je om moet letten als je er een wil gaan ontwikkelen.  Ze onderbouwt haar verhaal met zowel theorie als praktische cases.

Kortom, een must read voor iedereen die zich professioneel bezig houdt met leren. In het onderwijs of binnen het bedrijfsleven.

Download de white paper hier 

Wil je meer weten over de ontwikkeling van educatieve escape rooms en wat IJsfontein op dit gebied kan betekenen? Wij gaan graag een keer koffie met je drinken. Neem contact op met Hans Luyckx.