IJsfontein Homepage

2 mei 2017

StartReady, specialist op het gebied van Skype for Business-oplossingen, zocht een manier om de adoptie van Skype for Business op de werkvloer te verbeteren. Samen met IJsfontein is de serious game Finding Victor ontwikkeld. Deze game helpt zakelijke gebruikers op laagdrempelige wijze met de functionaliteiten van Skype for Business vertrouwd te raken. Na een succesvolle pilot brengt StartReady de virtuele training nu voor een breed publiek op de markt.

Finding Victor is volledig binnen de Skype for Business-software is gebouwd. “Het is een logisch antwoord op de groeiende vraag naar Universal Communications-oplossingen vanuit het bedrijfsleven”, aldus Lucas Wensing, CEO en oprichter van StartReady. “Skype voor Business biedt een integratie van spraak, beeld en chat, die zakelijke communicatie flexibel en efficiënt maakt. Met de introductie van deze innovatieve virtuele training zorgen wij voor succesvolle adoptie die aan dezelfde kenmerken voldoet: flexibel en efficiënt.”

Microsoft positief over ontwikkeling

Troy Zaboukos, Worldwide Director van Skype Business Development over de game: “Producten van Microsoft worden veel gebruikt, maar zonder aandacht voor de adoptie komen gebruikers niet verder dan de basisfunctionaliteit. Dankzij de serious game leren gebruikers veel meer functionaliteiten van Skype for Business kennen. En die kunnen ze dan in een professionele omgeving toepassen. Het is enorm innovatief.”

Voor veel bedrijven komt de game als geroepen. “Voor een succesvolle adoptie van tools als Skype for Business is training van groot belang”, stelt Wensing. “In de praktijk is goede training echter vaak tijdrovend en kostbaar, terwijl het lang niet altijd effectief is. Denk bijvoorbeeld aan online trainingen waar je alleen doorheen hoeft te klikken of het klasje waarin alles toch net anders werkt dan op je eigen werkplek. Met deze serious game brengen we daar verandering in. Het spel is geïntegreerd in de software van Microsoft en kan onafhankelijk van tijd en plaats worden gespeeld. Je speelt het in je eigen Skype for Business-omgeving. Daarnaast past de serious game zich aan op de beschikbaarheid en het niveau van de individuele speler.”

In gebruik genomen

Na een intensieve testperiode met een klankbordgroep waarin onder andere een semipublieke instelling, een hogeschool en een universiteit hebben deelgenomen, wordt de virtuele training vandaag in gebruik genomen door alle medewerkers van woningbouwcorporatie Mooiland. Danny van Irsel, adviseur informatisering bij Mooiland, legt uit waarom voor Finding Victor gekozen is: ‘’Bij Mooiland willen we er met Office 365 en Skype for Business voor zorgen dat medewerkers tijd- en plaatsonafhankelijk kunnen (samen)werken. De serious game sluit hier perfect op aan.’’

Finding Victor wordt ingezet als vervanging van klassikale uitleg of andere traditionele trainingsvormen. Door de integratie in de software is de training altijd en overal te volgen en hebben de spelers altijd de juiste instructies bij de hand. Voor meer informatie en een demo-account kunt u terecht op www.AdoptUC.com.

Contract tekenen