IJsfontein Homepage

31 augustus 2016

Afgelopen april zijn we verhuisd. Van het idyllische Westerpark naar het stoere Marineterrein. Hier vind je gebouwen die je normaal niet hebt in de stad: een schietbaan bijvoorbeeld.

Kogels rapen

De schietbaan van het Marineterrein is een langwerpig geluiddicht gebouw zonder ramen. Hij staat pal voor onze deur. Sinds 4 weken hebben we de sleutel en zijn we kogels aan het rapen. Vanaf september gaan we hem gebruiken als een laboratorium voor testen, onderzoek en ontwikkeling van Virtual Reality-toepassingen. Schietbaan wordt VR lab.

VR is volop in ontwikkeling

De verwachtingen zijn hoog. En terecht. VR maakt het mogelijk om aanwezig te zijn en actief deel te nemen aan gebeurtenissen op plekken die niet bestaan of die te gevaarlijk zijn om te komen. Die andere werkelijkheid kan hallucinerender zijn dan drugs en instructiever dan een echte training. Het roept intense betrokkenheid op bij een verhaal.

Wij maken gebruik van VR voor educatieve methoden en leerzame belevingen. Op dit moment zetten we VR in voor projecten in de zorg, bedrijfsveiligheid of bijvoorbeeld museale exhibits.

Brug tussen de echte en virtuele werkelijkheid

Naast eigen projecten stellen we de ruimte ook ter beschikking aan andere VR specialisten van het Marine terrein. Het nieuwe VR-lab wordt zo een brug tussen de echte en virtuele werkelijkheid door opdrachtgevers, creatieven en techneuten met elkaar te verbinden.

Virtual Reality Lab