IJsfontein Homepage

Opdrachtgever: Natuurmuseum Brabant

In samenwerking met Kempens Landschap, Brabants Landschap en het Natuurmuseum Brabant ontwikkelden wij Vossenstreken. Een app die zorgt dat wandelen één groot avontuur wordt. In de app zitten zeventien routes door de mooiste gebieden van de Belgische Kempen en het Nederlandse Noord-Brabant. Samen met de doelgroep zijn we de bossen ingedoken.

Hoe het werkt

De app is gemaakt voor kinderen van 4 t/m 12 jaar en hun (groot)ouders. Centraal in de app staat Robin, een buitenbaas die je hulp nodig heeft. In de app kun je verschillende wandelingen selecteren. Je ziet direct hoeveel km de wandeling is en welke het dichtst in de buurt is. Met behulp van GPS laat de app op de kaart op elk moment zien waar je je bevindt.

Met je neus in de telefoon struikelen over een boomwortel….

Dat wilden we dus niet! Het doel van de app is juist om iets toe te voegen aan de natuurbeleving. In het ontwerp hebben we hierop ingespeeld. Zo geeft Robin tijdens de wandeling leuke opdrachten om de wandelaars samen de natuur te laten ontdekken. Bijvoorbeeld om een spin te maken van een kastanje. Ook vertelt Robin je welke planten en dieren je kunt vinden en kom je meer te weten over de geschiedenis van het gebied waardoor je wandelt.

Koppeling met het Natuurmuseum Brabant

Tijdens het wandelen, verdien je verschillende badges, zoals de Glibber-Beestjes-Badge. Als je 5 badges hebt bemachtigd, krijg je een kadootje van het Natuurmuseum Brabant.

Handig!

Je kunt de wandelingen van te voren downloaden zodat je onderweg geen internet nodig hebt.

Uitproberen?

De app is ontwikkeld voor Android en iOS

Contact

Wat kunnen we voor jouw organisatie betekenen? Stuur ons een mail of bel ons op 020 33 00 111.