IJsfontein Homepage

Opdrachtgever: Zaans Museum

In het Verkade Paviljoen staat de rijke geschiedenis van het merk centraal. De interactieve installaties van IJsfontein activeren de bezoekers en laten ze zelf ontdekken hoe dingen werken. Het bekijken van de interessante collectie is leuk, maar ermee spelen is nog veel leuker.

Awards:

  • Nominatie Gouden Reiger

Verkade paviljoen in het kort

IJsfontein heeft voor het Verkade Paviljoen de interactieve installaties, het informatiesysteem en de website ontwikkeld. Hierdoor is de communicatie met de bezoeker optimaal op elkaar afgestemd. In het paviljoen zelf worden alle zintuigen aangesproken. Geur, muziek, vormgeving, tast en interactie zorgen samen voor het ‘Verkade gevoel’.

WEL aanraken a.u.b.

Als je niets mag aanraken, wordt een museum al gauw erg saai. In het Verkade museum mag je daarom bijna alles aanraken. We hebben verschillende interactieve installaties ontwikkeld. Je kunt bijvoorbeeld zelf aan de lopende band staan bij de werkende biscuit-, -en chocolade-machinelijnen. Wie kan het snelste koekjes inpakken? De installaties nodigen uit om zowel samen als alleen te spelen. In alle gevallen kunnen ook bezoekers die niet aan het spelen zijn volgen wat er gebeurt.

Verkade Paviljoen is meer dan koek en chocola

De collectie van Verkade vertelt niet alleen de geschiedenis van het bedrijf. Het staat ook symbool voor het Nederlands industriële erfgoed. De industriële, materiële en sociale ontwikkelingen die in het Verkade verhaal naar voren komen, zijn bepalend geweest voor Nederland zoals we het nu kennen. In de tentoonstelling komt dit op speelse wijze aan bod.

Verkade Paviljoen beleven?

De installatie is te bekijken en te beleven in het Zaans Museum.

Meer lezen?

Contact

Wat kunnen we voor jouw organisatie betekenen? Stuur ons een mail of bel ons op 020 33 00 111.