IJsfontein Homepage

Opdrachtgever: FC Twente

Het project Taaltreffers, dat IJsfontein op initiatief van FC Twente heeft ontwikkeld, helpt kinderen met een taalachterstand hun woordenschat uit te breiden. Na de eerste positieve resultaten, heeft Taaltreffers een opvolger gekregen: Taaltreffers 2.

Awards:

  • Nationale Alfabetiseringsprijs (nominatie)

Taaltreffers in het kort

Vanuit het initiatief ‘Scoren in de Wijk’ voert FC Twente projecten uit die cultuur, gezondheid en onderwijs stimuleren. Wij maakten de game Taaltreffers die zich richt op kinderen met een taalachterstand in de bovenbouw van de basisschool.

Hoe het werkt

Een van de managers van FC Twente vertelt dat de club voor een belangrijke wedstrijd staat. Maar om de wedstrijd door te laten gaan, moeten spelers alle verstopte woorden vinden..

Nog een game

Na de eerste positieve resultaten konden we de game dankzij een subsidie uitbreiden. In Taaltreffers 2 kunnen spelers meer woorden vinden en meer minigames spelen.

Resultaat

Onderzoek van zowel kennisnet als de Universiteit van Twente laat zien dat de game een effectieve methode is om de woordenschat uit te breiden. Fissen en Voogt, University of Twente, 2011:

“The results show that the vocabulary of the students has increased significantly after playing the game (…)”.

Lees hier meer over het onderzoek van Fissen en Voogd. Download hier het onderzoek van Kennisnet (PDF)

Spelen?

De game  staat online en kan gespeeld worden op de website van Taaltreffers

Meer lezen?

Verder lezen?

Lees meer in het blog

Contact

Wat kunnen we voor jouw organisatie betekenen? Stuur ons een mail of bel ons op 020 33 00 111.