IJsfontein Homepage

Categorieën: e-learning, educatief, jongeren, kinderen, opleiden, serious game

Opdrachtgever: Squla

Squla.nl is een online oefenprogramma om thuis spelenderwijs te oefenen voor school. IJsfontein ontwikkelde voor dit platform een speelse typecursus voor kinderen vanaf groep 6 .

Squla Typesurvival in het kort

Squla.nl is een online oefenprogramma om thuis spelenderwijs te oefenen voor school. IJsfontein ontwikkelde voor dit platform samen met een ervaren typedocente Squla Typesurvival: een speelse typecursus voor kinderen vanaf groep 6. In 12 weken leren kinderen blind typen met tien vingers.

Hoe het werkt

In Squla Typesurvival beleven kinderen spannende avonturen terwijl ze leren typen. Zo kunnen kinderen op een mountainbike, op een skateboard of in een kano verschillende stukken van het parcours afleggen. Onderweg sparen ze munten, kunnen ze tegen andere kinderen spelen en ontvangen ze aanwijzingen door middel van leerzame instructievideo’s. Als de kinderen het spel hebben uitgespeeld zijn ze niet alleen in staat blind te typen, maar ontvangen ze ook een officieel typediploma. Hiermee kunnen ze aantonen dat ze 120 aanslagen per minuut kunnen halen met een maximale foutmarge van 2 procent.

Adaptief

Squla Typesurvival is een adaptief spel. Het level en de snelheid waarmee het parcours wordt afgelegd, past zich aan het niveau van de speler aan. Zo leren kinderen in hun eigen tempo typen.

Hoe maak je leren leuk?

Squla interviewde ons over Playful Learning

Spelen?

Ga naar Squla

Meer lezen?

Contact

Wat kunnen we voor jouw organisatie betekenen? Stuur ons een mail of bel ons op 020 33 00 111.