IJsfontein Homepage

Opdrachtgever: Bugaboo

In samenwerking met de Andy Warhol Foundation, heeft Bugaboo eind 2013 een uitbreiding op de collectie kinderwagens gelanceerd. Bij de kinderwagen wordt een kinderboek met niet eerder verschenen tekeningen van de hand van Andy Warhol, het So Book, aangeboden. IJsfontein heeft van dit boek de ‘So many stars’ app voor de iPad gemaakt voor kinderen van 2 tot 6 jaar. Alle inkomsten gegenereerd door de verkoop van de app dragen bij aan ‘The Andy Warhol Foundation’

Hoe werkt de ‘So Many Stars’ app?

In het ‘So Book’ leef je mee met iemand die de wereld ontdekt, in de app kun je zelf de wereld ontdekken. De ontdekkingsreis begint bij het aanraken van de objecten op de verschillende pagina’s, waarbij je honden kunt laten groeien, spaghetti kunt eten en vissen uit het water kunt laten springen! Er is geen goed of fout, het is een ontdekkingstocht door de wereld van Andy Warhol op een vrolijke en grafische manier.

Verwondering

Uit het boek een soort ‘verwondering voor de wereld’. In de wereld van het kleine kinderen (2 tot 6) staat eveneens het ontdekken van de wereld centraal. Deze doelgroep behoefte aan een langzaam tempo, veel herhaling en een vertrouwde context. Hierdoor krijgen kinderen, hoe klein ook, het gevoel grip te hebben op de situatie. In totaal zijn er  in de So Many Stars app 19 interactieve animaties waar kinderen mee aan de slag kunnen.

Resultaat

De app was in de eerste week featured in de app store en is inmiddels meer dan 8000 keer gedownload.

Techniek

De app is gemaakt voor de iPad en de iPad mini en gemaakt in Native.

Spelen?

Download de app in iTunes

Meer lezen?

Bekijk meer voorbeelden van apps

Contact

Wat kunnen we voor jouw organisatie betekenen? Stuur ons een mail of bel ons op 020 33 00 111.