IJsfontein Homepage

Opdrachtgever: Railinfra opleidingen

IJsfontein heeft het Seinenspel ontwikkeld in opdracht van Railinfra opleidingen. In dit spel krijgen de regels betekenis en belang, want: hoe meer je er herkent, hoe beter je scoort. Zo wordt leren leuk.

Het Seinenspel in het kort

Seinen en borden herkennen is van levensbelang, maar uit een boekje leren is lastig. Met het Seinenspel trainen spoorwegmedewerkers hun kennis van de vele borden en seinen.

Hoe het werkt

Het spel geeft een uitgebreide uitleg over de Nederlandse seinen en borden. Mini games testen de kennis van spelers. Hierna moeten ze op een virtueel traject een trein veilig, snel én kostenbewust van A naar B brengen.

Action-based learning

Met deze serious game leren spelers zelfstandig en action-based. Ze gaan actief aan de slag en zoeken bij problemen naar verschillende oplossingen. Als dat nodig is, kunnen ze informatie opvragen. Een reactie van een van de spelers:

“Met (veel) genoegen maakte ik kennis met het seinenspel. Wat is dit een leuke manier om bezig te zijn met wat ik in mijn actieve periode bij NS en Prorail als dagelijkse kost meemaakte.”

Spelen?

Hoewel het spel jaren geleden is ontwikkeld, wordt de game nog dagelijks gespeeld. Klik hier om zelf te ontdekken hoe het werkt.

Meer lezen?

Contact

Wat kunnen we voor jouw organisatie betekenen? Stuur ons een mail of bel ons op 020 33 00 111.