IJsfontein Homepage

Opdrachtgever: Rotterdamse muziekcoalitie

De Rotterdamse Muziekcoalitie zocht een manier om kinderen op speelse wijze kennis te laten maken met Rotterdamse muziek. IJsfontein ontwikkelde een interactieve website met veel spellen, film en audio.

In het kort

Oren Open is een website en crossmediaal muziekplatform waar kinderen in de klas en thuis mee aan de slag kunnen. Kinderen tussen 4 en 12 jaar maken zo op speelse wijze kennis met muziek uit Rotterdam en leren van alles over

Muzikanten staan centraal bij Oren Open

Op de site staan de muzikanten centraal. Zij laten je zien wat hun werk is, geven je een rondleiding door hun huis en vertellen je van alles over hun instrument en hun vak. Ook kun je verschillende quizzen spelen. Het platform ondersteunt het aanbod voor het primair onderwijs op een manier waarop kinderen en leerkrachten ook in de klas met de website kunnen werken.

Rode draad

Er is bewust gekozen om veel gebruik te maken van film, visualisaties en audio. Dit is passend bij het onderwerp en maakt dat ook kleine kinderen aan de slag kunnen met de website. Als rode draad door de website zoekt Harry Kwint (acteur John Buijsman) met veel humor naar de herkomst van geluiden.

Contact

Wat kunnen we voor jouw organisatie betekenen? Stuur ons een mail of bel ons op 020 33 00 111.