IJsfontein Homepage

Opdrachtgever: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

In opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken ontwikkelde IJsfontein de app ‘NL Exporteert’. Deze app is gemaakt voor startende en ervaren ondernemers met internationale ambities en brengt op één plek is komt alle relevante publiek/private exportinformatie- en handelsnetwerken samen

Hoe het werkt

Via een interactieve wereldkaart geeft de app per land actuele informatie. Dit kan gaan over geplande evenementen, de do’s & don’ts van het zakendoen in het buitenland. Maar ook de macro-economische kerngegevens, financieringsmogelijkheden en de contactgegevens van ambassades en handelsposten wereldwijd. Daarnaast zie je in één oogopslag zien waar de meeste inwoners wonen, de economische groei het hoogst is. Hierbij komt ook kijken waar de koopkracht het grootst, hoe eenvoudig er zaken gedaan kan worden en waar de Nederlandse export zich op richt. Het bevat een currency converter en laat direct het tijdsverschil met Nederland zien. Een ander onderdeel is de ‘Export Wijzer’. De ondernemer krijgt hier toegang tot relevante exportdocumenten, wet- en regelgeving en internationale netwerkprogramma’s. Hiernaast komen MVO, tips & tricks en info over financiering ook naar voren.

Lilianne Ploumen, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking: “Er zijn ongelooflijk veel mogelijkheden voor onze bedrijven om zaken te doen in het buitenland. Dat merk ik keer op keer tijdens mijn reizen. Maar veel bedrijven kunnen nog wel een zetje in de rug gebruiken om die stap over de grens te zetten. Daar willen wij graag bij helpen. Ik zou alle ondernemers van Nederland op willen roepen om de app te downloaden, want er is meer mogelijk dan u denkt.”

Het ministerie van Buitenlandse Zaken ontwikkelde de app in samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, Fenedex, MKB Nederland, VNO-NCW, Kamer van Koophandel, FME, Metaalunie, NCH, ABN-AMRO, ING en Rabobank.

Meer lezen?

PIANOo, Expertisecentrum Aanbesteden van het ministerie van Economische Zaken, schreef een artikel over de totstandkoming van de app.

Spelen?

Download de gratis app in de App Store (iOS) of in Google Play.

Contact

Wat kunnen we voor jouw organisatie betekenen? Stuur ons een mail of bel ons op 020 33 00 111.