IJsfontein Homepage

Opdrachtgever: VPRO

Voor het populaire VPRO programma, Nederland van Boven, heeft IJsfontein een mobiele studio ontworpen en gebouwd i.s.m. Kloosterboer Decor waarin bezoekers in de stijl van het programma hun eigen ‘cosmic zoom’ konden maken.

Green screen

Als je in de mobiele studio stapt, kom je in een kleine greenscreen studio terecht met een camera boven je. Op een timer kun je dan een bordje ophouden of zwaaien naar de camera. Direct hierna krijg je jezelf gemonteerd in een video waarbij je vanuit de ruimte helemaal inzoomed op Nederland en de plek waar je staat, en dan zie je jezelf!

Mobiele studio als promotie

De studio is als promotievehikel (letterlijk) voor het programma ingezet op verschillende festivals en markten. Bezoekers konden via social media direct hun eigen filmpjes direct delen met anderen.

De mobile studio heeft ongeveer 20 verschillende locaties bezocht rondom in Nederland tijdens de promotour. Bij iedere locaties was er een andere cosmic zoom-film ingezet zodat er echt ingezoomd werd op deze locatie. Er zijn meer dan 5.000 films gemaakt die terug te zien waren op de YouTube-channel van VPRO, of via de link in de email.

Contact

Wat kunnen we voor jouw organisatie betekenen? Stuur ons een mail of bel ons op 020 33 00 111.