IJsfontein Homepage

Opdrachtgever: Actiz

Hoe maak je een vervelend onderwerp bespreekbaar? Juist, met een spelletje. Voor Actiz ontwikkelden wij ‘Mijn Latere zorg’. Een online game ter ondersteuning van een campagne die mensen, jong en oud, bewust maakt van de (on)mogelijkheden als je oud en zorgbehoevend bent.

Hoe het werkt

Hoe wil je wonen en leven als je straks ouder bent en zorg nodig hebt? Vind je het belangrijk om regelmatig te sporten, of wil je juist toegang hebben tot cultuur? En hoe zit het met een sociaal netwerk en je privacy. Allemaal zaken die later misschien niet zo vanzelfsprekend meer zijn. In Mijn Latere Zorg kies je wat je in het verpleegtehuis zou willen regelen en wat je aan familie en vrienden wilt vragen. De zaken die je niet belangrijk vindt gooi je weg. Let op: je hebt beperkt budget en tijd. Na afloop ontvang je feedback op je gemaakte keuzes.

Mijn Latere Zorg als Gespreksstarter

Deze game is bedoeld om in te zetten als gespreksstarter. Zorgprofessionals kunnen aan de hand van de game samen met de (toekomstige) cliënt en/of zijn mantelzorger(s) ontdekken wat iemand echt belangrijk vindt. Waar familie of vrienden een rol bij kunnen spelen en welke dilemma’s er zijn.  Het spel is niet bedoeld als zorgplan, maar vooral bedoeld om bewustwording te creëren.

Facebook

Een van de boodschappen van mijn latere zorg is dat de inzet van familie en vrienden heel belangrijk is voor het krijgen van goede zorg. Hulp durven vragen is essentieel. Om je alvast op weg te helpen krijg je na afloop van het spel de gelegenheid om verschillende zorgvragen aan je vrienden op Facebook te stellen. De vragen zijn luchtig geformuleerd en bedoeld om het gesprek op gang te brengen en de boodschap van de campagne te verspreiden.

Spelen?

Speel mijn latere zorg online.

Contact

Wat kunnen we voor jouw organisatie betekenen? Stuur ons een mail of bel ons op 020 33 00 111.