IJsfontein Homepage

Opdrachtgever: Rutgers i.s.m. SOA-AIDS Nederland

Een lesmethode over liefde, relaties, veilig vrijen en seksualiteit voor het voortgezet onderwijs en het MBO. Soa Aids Nederland en IJsfontein werken inmiddels al meer dan 10 jaar samen aan verschillende voorlichtingsprojecten voor jongeren. Eerder ontwikkelden we de award winnende serious game Can You Fix It. In het verlengde hiervan ontwikkelde we Lang Leve de Liefde.

In het kort

Uit onderzoek blijkt dat lager opgeleiden en kwetsbare jongeren een hoger risico lopen als het gaat om ongewenste zwangerschappen. Ze schatten de risico’s van onveilig vrijen soms te laag in, zijn minder seksueel weerbaar of overzien de gevolgen van hun gedrag niet. Hierdoor is er vaker sprake van geen of verkeerd anticonceptiegebruik of gebruik van andere preventieve middelen. Vaak heeft deze groep ook tienerouders in de omgeving.

Lang Leve de Liefde is een succesvolle methode die jongeren ondersteunt bij een gezonde, prettige en veilige seksuele ontwikkeling. IJsfontein ontwikkelde vier digitale lessen voor het MBO waarmee leerlingen zelfstandig aan de slag kunnen.

14 Februari

Op Valentijn zijn de scholen aan de slag gegaan met de lessen. De lessen zijn zowel door leerlingen als door docenten goed ontvangen.

Leerling:

“Ik vond die les van vandaag, met die filmpjes kijken, leuk.”  

 Docent:

“Het is fijn dat je een les kunt inkorten of juist een onderwerp langer kunt aanpakken.”

Variërend lespakket

De lessen zijn opgebouwd uit verschillende interactieve werkvormen, waaronder klikplaten, filmpjes, geacteerde docudrama’s, vragen en quizzen.

 

 

Contact

Ben je benieuwd wat we voor jouw organisatie of kunnen betekenen? Neem contact op met ons of bel 020 33 00 111