IJsfontein Homepage

Opdrachtgever: Museum Catharijneconvent

Museum Catharijneconvent vroeg IJsfontein om een interactieve interface te maken voor de vaste opstelling. Een onderdeel hiervan was de kindertentoonstelling ‘Feest! Weet wat je viert’. Hier leren kinderen op een actieve manier meer over de achtergrond van christelijke feestdagen.

Awards:

Feest! Weet wat je viert

Feest is het bijna elke dag. Maar waarom vieren we Kerstmis in december en Valentijn op 14 februari? In deze kleurrijke, vaste kindertentoonstelling wordt dit ontdekt door te kijken, te lezen en vooral door te doen. De tentoonstelling is speciaal bedoeld voor kinderen vanaf 4 jaar, maar ook aan de (groot)ouders is gedacht. Het is letterlijk een feestje voor alle generaties.

Interactieve animatiefilms

Een van de onderdelen van de tentoonstelling is het kleutertheater waar kinderen (en volwassenen) interactieve animatiefilms over verschillende feestdagen kunnen bekijken. De kinderen kunnen het cherubijntje helpen met de voorbereidingen van drie feesten Pasen, Kerst en Verjaardag. Ze kunnen objecten van schuim in de projectie plaatsen. Past het niet dan vallen de objecten omlaag. Passen ze wel, dan worden ze met kleur ingevuld en gaat het verhaal verder. De verlichting in de zaal kleurt mee met de projectie. Zo wordt alles en iedereen onderdeel van het feest.

Contact

Wat kunnen we voor jouw organisatie betekenen? Stuur ons een mail of bel ons op 020 33 00 111.