IJsfontein Homepage

Opdrachtgever: CPNB

Ter gelegenheid van de Kinderboekenweek heeft IJsfontein het prentenboek ZZZ van Loes Riphagen tot leven gebracht in een zoekspel voor de iPad.

Awards:

  • Nominatie Gekko
  • Media Ukkie

ZZZ in het kort

Ter gelegenheid van de Kinderboekenweek heeft IJsfontein het prentenboek ZZZ van Loes Riphagen tot leven gebracht in een zoekspel voor de iPad. De app, bedoeld voor kinderen van 3 tot 8 jaar, was bedoeld als extraatje tijdens de Kinderboekenweek en tegelijkertijd ter promotie van het boek.

Hoe het werkt

Uit het prentenboek is één prent uitgekozen die interactief is gemaakt.  Het doel is om de 20 kabouters, die overal verstopt zitten, te vinden. Zitten ze in de lamp, zoenend achter een bal of toch in dat kastje waarop staat ‘niet aankomen’? Door te klikken ontdek je waar ze zitten en soms, als je goed oplet, krijg je een aanwijzing. Heb je alle kabouters gevonden, dan wordt je beloond met een prachtig kabouterlied. Alle interacties zijn ondersteund met grappige animaties of geluidjes.

Intensieve samenwerking

Tijdens de ontwikkeling van de app hebben we intensief samengewerkt met de auteur van het boek, Loes Riphagen. Dit heeft ervoor gezorgd dat haar karakteristieke tekenstijl en de sfeer van het boek bewaard is gebleven en de app echt een naadloze aanvulling is op het boek.

Resultaat

De app ZZZ is in 2013 alleen al meer dan 12.500 gedownload. Een paar reacties:

‘Super leuke app! Ook als je niet meer in kabouters gelooft!’

‘Zojuist geconstateerd, dat de app van ZZZ van Loes Riphagen net zo leuk is als het boek. Het is belachelijk dat het gratis is, de app.’

‘Ik ben echt superenthousiast over het boek en heb gisteravond grinnikend naar kabouters gezocht en teruggepraat tegen de Ipad!’ 

Techniek

De app is gemaakt voor de iPad. De techniek die we gebruikt hebben is Flash (met Starling framework).

Spelen?

De app ZZZ is gratis te downloaden in iTunes.

Meer lezen?

Contact

Wat kunnen we voor jouw organisatie betekenen? Stuur ons een mail of bel ons op 020 33 00 111.