IJsfontein Homepage

Opdrachtgever: Erasmus MC

Om jongeren te leren omgaan met gevoelens van somberheid en angst én om te meten hoe het met jongeren gaat, heeft het Sophia Kinderziekenhuis samen met IJsfontein een app ontwikkeld: Grow It!.

Grow It! helpt tijdens de Coronacrisis

Tijdens de corona crisis wordt de Grow it! applicatie breed ingezet voor alle jongeren in Rotterdam. Het doel is om de jongeren in de coronacrisis mentaal weerbaar te maken en hun gevoelens van angst, somberheid, eenzaamheid en stress te verminderen.
Van de 650.000 inwoners van Rotterdam is ongeveer 20% tussen de 10 en 25 jaar oud. Deze grote groep jongeren moet dealen met veel onzekerheid tijdens de crisis. Zij kunnen niet naar school, moeten hun contact met leeftijdgenoten beperken en moeten zoveel mogelijk thuis blijven. Ook zijn alle sport- en hobbyclubs gesloten. Daarnaast zijn jongeren onzeker over de toekomst (hoe lang zal dit nog duren, wordt het ooit weer als voorheen) en of zij of hun familieleden getroffen worden door het coronavirus. Ook kunnen er spanningen ontstaan in de thuissituatie.

Dit alles maakt jongeren in deze crisistijd kwetsbaar voor stress, sociale isolatie, eenzaamheid, angst en somberheid.

Prof.dr. M.H.J. (Manon) Hillegers, Afdelingshoofd, Hoogleraar, kinder- en jeugdpsychiater aan het Erasmus MC/Sophia Kinderziekenhuis:
‘Het team van IJsfontein heeft onze wetenschappelijke concepten optimaal vertaald met slimme techniek en prachtige vormgeving vanuit een co-creatie met onze jongeren doelgroep’. 

Vanwege de nog recente uitbraak van het coronavirus zijn er geen wetenschappelijke data beschikbaar over de impact van de crisis op jongeren. Door inzet van de app tijdens de crisis ontstaat inzicht in hoe het gaat met de jongeren en anderzijds biedt het hen een mogelijkheid om hun copingstrategieën positief te beïnvloeden zodat ze zich beter door deze crisis heen zullen slaan.

De bijzondere inzet van Grow It! tijdens de coronacrisis wordt mede mogelijk gemaakt door:
Erasmus MC – Sophia, Generation R, de gemeente Rotterdam, IJsfontein, De Stichting Vrienden van het Sophia, Tilburg University en NWO.

Contact

IJsfontein heeft ruime ervaring met gezondheidszorg en serious games. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@ijsfontein.nl of 020 33 00 111.