IJsfontein Homepage

Opdrachtgever: Exova

IJsfontein heeft in opdracht van Exova een educatieve serious game ontwikkeld voor leerlingen van de bovenbouw van de lagere school. Het spel geeft ze inzicht in breuken, procenten en verhoudingen.

Brokkenfabriek in het kort

De Brokkenfabriek is een leerdoeloverstijgende methode die wij ontwikkelden voor Exova. Met deze methode leren kinderen stapsgewijs leren rekenen met breuken en procenten.

Exova vind het belangrijk dat onderwijs meer aansluit bij de capaciteiten en interesses van elk kind afzonderlijk. De leerling is eigenaar van zijn eigen leren en mag zich in eigen tempo en op eigen niveau ontwikkelen. Zowel voor rekenen, taal als wereldoriëntatie ontwikkelt EXOVA digitale methodieken die gebaseerd zijn op doorlopende leerlijnen, dekkend voor alle kerndoelen en volop ruimte latend voor individuele keuzes en ontwikkeling. Digitale instrumenten ondersteunen het ontdekkend leren.

Gamen in de klas met de Brokkenfabriek

Een spin moet een route bewandelen, maar er zitten allemaal gaten in. Spelers vullen de gaten door elementen op maat te zagen. Dit doen ze met een breuk of een decimaal. Er verschijnen steeds meer gaten en het wordt steeds lastiger om het spinnetje naar de het eindpunt te krijgen.

Onderdeel van programma

De Brokkenfabriek is onderdeel van het uitgebreide EXOVA programma (Excellent Onderwijs Voor Allen). Het spel kan ook thuis worden gespeeld, maar is in eerste instantie via scholen verspreid.

Meer lezen?

Contact

Wat kunnen we voor jouw organisatie betekenen? Stuur ons een mail of bel ons op 020 33 00 111.