IJsfontein Homepage

Opdrachtgever: Rijkswaterstaat

IJsfontein ontwikkelde het bezoekerscentrum RWS Watermanagement. We voerden de creatieve regie over de inrichting, vormgeving en de toepassing van video en interactieve media.

Het bezoekerscentrum RWS watermanagement in het kort

Hoe vertaal je een bulk aan informatie over waterbeheer naar een tentoonstelling die toegankelijk is voor iedereen? Door bezoekers zelf een actieve rol te geven en te confronteren met verschillende personages en perspectieven. Voor het bezoekerscentrum RWS Watermanagement ontwikkelden wij verschillende interactieve installaties.

Hoe het werkt

Het Bezoekerscentrum van het Watermanagement Centrum Nederland (WMCN) presenteert op een heldere manier het waterbeheer in Nederland. Nationale en internationale waterprofessionals laten zien hoe het water dankzij goede samenwerking wordt beheerd. Op een speelse manier wordt deze informatie toegankelijk gemaakt voor het publiek.

Centraal punt rond water

Het WMCN van Rijkswaterstaat is in 2012 geopend en vormt het eerste centrale punt in Nederland rond waterstanden en -vervuiling. Bij een calamiteit zijn alle expertises hier gebundeld. Zo kunnen waterbeheerders, burgemeesters en de minister goed geadviseerd worden

Beleven?

Wij verzorgen graag een demo op aanvraag.

Meer lezen?

Contact

Wat kunnen we voor jouw organisatie betekenen? Stuur ons een mail of bel ons op 020 33 00 111.