IJsfontein Homepage

22 september 2015

Technologie speelt in steeds meer aspecten van ons leven een rol. Programmeren is in onze visie meer dan een beroepskeuze. Het is een basisvaardigheid zoals lezen en schrijven.

Daarom organiseren we net als vorig jaar tijdens de EU codeweek op woensdag 14 oktober een gratis workshop programmeren voor kinderen bij ons op kantoor. In deze workshop leren programmeur Frank Hermes en gamedesigner Daniel Harmsen van IJsfontein kinderen de basisbeginselen van programmeren. De kindern mogen dat vertalen naar een kleine game.

Heb of ken je kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar die hier aan me willen doen? Stuur een mailtje naar marieke@ijsfontein.nl ovv workshop programmeren. Er is beperkt plek dus wees er snel bij!

Ada Byron Stichting

IJsfontein doet meer! Omdat we dit onderwerp graag op de kaart willen zetten hebben we sinds kort de Ada Byron stichting opgericht. Het doel van de stichting is om ‘programmeren’ onder de aandacht te brengen bij kinderen (4 tot 16 jaar) en het onderdeel te maken van de basiseducatie. Omdat vrouwen helaas nog steeds ondervertegenwoordigd zijn in de bedrijven, labs, onderzoeken, directies, ontwerpers die technologie mogelijk maken, richt de stichting zich in het bijzonder op meisjes.

De stichting zit nog in de opstartfase. Ligt dit onderwerp je na aan het hart en wil je meedenken? Graag! Stuur een mail naar marieke@ijsfontein.nl

Wie was Ada Byron?

Augusta Ada Byron King, Lady Lovelace, (1815  – 1852) was een Britse wiskundige en stond bekend om haar beschrijving van de “analytische machine”. Ze wordt nu gezien als een van de eerste ‘programmeurs’. Daarnaast was ze  visionair en zag toen al in dat computers in staat zouden zijn meer dan enkel (zware) berekeningen te doen, terwijl anderen slechts geïnteresseerd waren in de rekenkundige capaciteiten van een computer.